top of page
  • christian0090

Ilonan asiantuntijaesittelyssä: Teemu Moilanen

Päivitetty: 28. huhtik. 2022

Ilona-kaverit-blogisarja saa jatkoa, kun esiin astuu kouluttaja-virtuoosi, In a box -tuoteperheen videoäänenä toimiva ja Emill-ukkelin esikuvanakin tunnettu Teemu Moilanen. Teemu on monitaituri ja mukava tyyppi, joka tekee työtään intohimolla, vankkumattomalla osaamisella ja tietenkin hyvällä jeppis-asenteella. Ilonan Savonlinnan-toimistolta Teemu tekee koulutuskeikkoja ympäri Suomen, ja hänen koulutuksensa ovatkin niin suosittuja, että ne varataan täyteen yleensä jo ennen kuin Teemusta on päästy Moilaseen.


Kuvat Teemun kotialbumista, paitsi oikeanpuoleinen asiantuntijakuva on jostain työhommista.

Teemu on taustaltaan luokanopettaja ja alakoulumaailman jätettyään hän kerrytti kokemusta yliopiston puolella opettajien täydennyskoulutuksen parissa. Työssään kouluttajana sekä oppimisen ja digitaalisia teemoja yhdistävien kokonaisuuksien asiantuntijana Teemu viihtyy omien sanojensa mukaan hyvin. Itse asiassa niin hyvin, että ensi vuonna hän juhlii 10-vuotista taivaltaan Ilonassa ja Ilonan hallituksessa: alkujaan tämä pitkänhuiskea partasuu kun pestautui remmiin jo vuonna 2013.Tekijä monessa mukana


Tonttu-kuva napattu Teemun kotialbumista.

Kouluttajana Teemu on tuttu ja pidetty kasvo niin kollegojen kuin opiskelijoiden

keskuudessa. Hänen rauhallisuutensa ja osallistujat tasapuolisesti huomioiva läsnäolonsa kannattelee isompiakin koulutusryhmiä, ja viettääpä Teemu merkittävän määrän työviikostaan ajelemalla kolminumeroisia teitä kouluttamaan siellä, missä milloinkin tarvitaan.


“En tällä hetkellä ehdi palautua ihan niin hyvin kuin ideaalitilanteessa toivoisin”, Teemu kertoo. “Autossa istuminen on tietysti puuduttavaa, mutta olen yrittänyt löytää siitä tärkeän ikkunan palautumiselle: kuuntelen mielelläni podcasteja ajaessani. Se auttaa viemään ajatuksia rennommille urille. Suosikkipodcastini on Juuso Pekkinen Freestyle: se on kehittävä, asiapitoinen ohjelma, josta voi oppia uusia näkökulmia”, hän jatkaa.


Perhe on Teemulle tärkeä. Kolmen pojan isä on tottunut puuhaamaan lasten kanssa – omien ja muiden, sillä hän valmentaa kahta salibandyn juniorijoukkuetta. “Tulee sitä itsekin pelailtua, varsinkin Xboxilla, ja Minecraftissa olen haka. Koska vietän paljon aikaa kaukana perheestä, ei majoituspaikassa seuraavan päivän valmistelujen jälkeen, ole välttämättä kauheasti muuta tekemistä kuin katsella leffoja ja sarjoja sitä mukaa, kun suosikeista ilmestyy uusia kausia”, Teemu puntaroi.Avainroolissa huumori ja ennakkovalmistautuminenTeemu Moilanen kesätunnelmissa. Lomakukva.
Teemu kesätunnelmissa. Punaiset tossut viimeistelevät tyylin. Kuva Teemun kotialbumista.

Liki 25-vuotisen työuransa aikana Teemu on oppinut, että oli kyse sitten livenä vedettävästä verkkokoulutuksesta tai webinaarista, sisältö on se, mihin on tärkeintä panostaa kaikista kovimmat paukut. Hän korostaa myös hyvän ennakkovalmistautumisen merkitystä, niin sanottua kotiläksyjen tekemistä.


“Teen itse koulutussisällöt asiakkaan tarpeista lähtien sekä valmistaudun huolellisesti. Minulle on tärkeää, että osallistujat saavat koulutuksistani sen, mitä tulivat hakemaan – parhaimmillaan tietty vähän yli ”, Teemu pohtii. Hän korostaa, että kouluttajan on tärkeää olla riittävän rento. Jäätä voi yrittää rikkoa vaikka kehittämällä alkuun jonkin ei niin substanssiin liittyvän pikkutehtävän. “Saatan esimerkiksi yrittää arvata heidän kamerakuvansa perusteella, ovatko he töissä vai kotona. Positiivinen kulma on tässä avaintekijänä”, hän lisää.


Kiinnostavia projekteja ja hankkeita mahtuu Teemun uran varrelle roppakaupalla. Parhaiten mieleen on tietenkin jäänyt se, missä hän tapasi puolisonsa, Ilonan Savonlinnan-toimiston luovan vahvistuksen, Maj-Britti Kentzin. “Ilmeisesti huolellinen ennakkovalmistautuminen ja huumorini toimivat edelleen hyvin, sillä yhteistä matkaa on vaimon kanssa tehty jo reilut 15 vuotta,” Teemu naurahtaa.Kohtaamiset lähellä sydäntä


Teemuun voi olla yhteydessä kaikissa osaamisen kehittämiseen liittyvissä asioissa, siis koulutuskysymyksissä koulutusasteesta tai teemasta riippumatta.


“Haaveilin itse asiassa nuorena papin ammatista – ihmisten kohtaaminen on aina ollut minulle luontaista. En sitten käytännön syistä kuitenkaan hakeutunut paimenen hommiin, vaikka eräänlaista paimentamista tämä kouluttajan työkin itse asiassa on”, Teemu veistelee.


Ilona-kaverit-postaussarjan edellisen osan, Andrei Kolmakowin esittelyn pääset lukemaan täältä.


 

TEEMU MOILANEN


Opetusteknologiajohtaja, kouluttaja:

TVT-strategiat, oppiminen ja teknologia, luova tuottaminen, ohjelmointi, VR-maailmat, Minecraft

Emill sisällöntuotanto+358 40 522 2051
305 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page