top of page
  • andrei049

Ilonan asiantuntijaesittelyssä: Andrei Kolmakow

Päivitetty: 28. huhtik. 2022

Ilona-kaverit-blogisarja jatkuu. Sarjan kolmannessa osassa framille pääsee Ilonassa sen perustamisesta asti töissä ollut ja osakkaan ominaisuudessakin vaikuttava monialaosaaja Andrei Kolmakow. Technical Manager -titteliä kantava Andrei on mukana koko lailla kaikessa, mitä Ilonassa tehdään, aina uusasiakashankinnasta konsultointiin, koulutukseen ja asiakasvastuullisuuteen. Andrei on ollut mukana kehittämässä Ilonan luomaa Webinar in a Box -palvelukokonaisuutta, lisäksi hän toimii osana yhteisöpalvelu Emillin kehitystiimiä. Ainoastaan laskutukseen ja kirjanpitoon liittyvät asiat eivät päädy Andrein pöydälle.Pitkän kokemuksen omaava Andrei, omien sanojensa mukaan “melkein viisikymppinen” ei suostu kalkkeutumaan vanhoihin uriin, vaan haastaa mielellään sekä itseään että muita ajattelemaan uudella tavalla. Kehittääkseen osaamistaan Andrei kouluttautuu ahkerasti ja kertookin harrastavansa työn ohella päätoimisesti sivutoimista opiskelua. Tämä mustalla Teslalla parhaimmillaan – vai pahimmillaan – 50 000 kilometriä vuodessa huristeleva tehopakkaus suorittaa nimittäin tällä hetkellä työn ohessa tietotekniikan AMK-tutkintoa Savoniassa. Aikaisemman, Code Academy -koulutuksen samassa korkeakoulussa hän kävi 2019–20.


Kuvassa Andrei ja Mocca-koira ulkoilemassa.
Andrei ja Mocca. Kuva: Minna Toivola.

Ilonassa työskentelemisessä Andrein mielestä parasta on ehdottomasti asiakkaiden

kohtaaminen, eikä työpäivien sisällön vaihtelevuuskaan ole haitaksi, kahta samanlaista kun ei tässä yrityksessä vain yksinkertaisesti ole.

“Intensiivisessä työssä palautuminen voi joskus olla hankalaa. Minulle siihen tehokas apu on koiramme Mocca, jonka kanssa tulee hommailtua kaikenlaista ihan vuoden ympäri. Lisäksi harrastan monipuolisesti urheilua ja ulkoilua, kuten kesällä golfia ja talvella laskettelua. Kuntosalilla tulee myös liikuttua varsinkin talviaikaan”, Andrei kertoo.On tärkeää luottaa omaan tekemiseen


Nyt kun jo kolmas poikkeuksellinen vuosi on kääntynyt kalenterissa, ja etäilystä on todellakin tullut entistä pysyvämpi osa monien meistä arkea, on kilpailu verkkolähetysten osallistujista kiristynyt sitä mukaa. Uusiakin toimijoita on kentälle tullut, ja kaikki haluavat siivunsa kasvavasta markkinasta. Ilonassa on ollut tapana tehdä töitä etänä jo pidempään, sillä henkilöstö asuu, kuka missäkin.


“Erilaisten verkkolähteysten määrä on kasvanut viime vuosina niin valtavasti, että omansa saaminen houkuttelevaksi osallistujien silmissä on tullut yhä vaikeammaksi”, Andrei pohtii ja lisää, että avainroolissa on kyky erottua massasta. Erottautumisessa yksi tärkeä työväline on tietysti sisältö: houkutteleva ja ajankohtainen sisältö, on se, mikä vetää osallistujia ja katsojia puoleensa. Jos sisältöä ei ole huolellisesti mietitty, jäävät tekniset hienoudet helposti kuriositeetin asemaan. Verkkolähetyksen osallistujat tuskin muistavat, miten terävä esiintyjän kuva oli ja miten kirkkaasti hänen äänensä kuului, jos itse asia ei ole jaksanut kiinnostaa ketään.


Pitkän kokemuksen kautta kasvanut luotto omaan tekemiseen ja asiantuntijuuteen on kannatellut Andrein monipuolista ammattitaitoa. Työprojekteja ja tapahtumia mahtuu 14-vuotiaana ensimmäisen maksullisen koulutuksensa asiakkaalle tehneen tietotaiturin osaamissalkkuun lukuisia, eikä yhtä reseptiä onnistuneeseen toteutukseen ole olemassa. “Moni asia ratkaisee onnistumisen, kyvystä oppia nopeasti ja syvällisesti asioita ei tässä ammatissa ole ainakaan haittaa”, Andrei miettii uransa aikana kartuttamaansa osaamista. Mitä enemmän jostakin asiasta osaa ja tietää, sitä helpompi sitä on ymmärtää ja sitä enemmän siitä on mahdollista oppia ajan mittaan.Kaikkea ei tarvitse tehdä itse


“Vaikka jotkut asiat ja onnistumiset nousevat aina joskus mieleen, on tärkeämpää minulle ammattilaisena töiden ja projektien toteuttaminen tasaisesti vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen. Kolmeenkymmeneen vuoteen mahtuu niitä kuitenkin hyvin paljon erilaisia, joten en halua nostaa esiin vain yhtä,” Andrei summaa uransa onnistumisen kokemuksiin liittyviä piirteitä.


Andreihin voi olla yhteydessä liki missä vain Ilonan tarjoamaan palveluun liittyvissä kysymyksissä. Jos hän ei itse osaa auttaa, hän ohjaa mielellään kollegoilleen, tärkeintä on, että asiakkaalle löytyy heidän tarpeisiinsa parhaiten sopiva ratkaisu. Tämän linkin takana on oikoreitti, jota pitkin kulkemalla taklaat sähköpostipingiksen kaikille osapuolille sopivan ajankohdan löytämiseksi ja pääset varaamaan palaverin Andrein kanssa suoraan.


“Sitä paitsi, kaikkeen en edes halua itse löytää vastausta ja ratkaisua, niitä kun on joskus muilla parempia jo valmiiksi.” Andrei lopettaa hymyillen.Muista lisätä Andrei kontakteihisi LinkedInissä ja seuraa Ilonaa Facebookissa ja Instagramissa. Tilaa uutiskirjeemme, niin saat ensimmäisenä tietoa uutisistamme ja uutuuksistamme!


Ilonan asiantuntijaesittelyjen postaussarjan aloittaneen Maj-Brittin tarinan pariin pääset täällä.

 

ANDREI KOLMAKOW


Asiantuntija, tekniikka: Laitehankinnat (Apple, Chromebook), mobiliililaitteiden hallinta, verkot, opetusteknologian infra, luentotallennus, ohjelmistojen lisensointi,

Zoom ja Teams.

Emill teknologia.

+358 45 129 4657522 katselukertaa0 kommenttia

Комментарии


bottom of page