top of page
Thinglink-kuva2 kopio.png

ThingLink

TULE MUKAAN TUOTTAMAAN VIRTUAALISIA KOKEMUKSIA TYÖELÄMÄSTÄ

Uutta työharjoitteluun! 
VIRTUAALISET YRITYSESITTELYT IMMERSIIVISINÄ KIERROKSINA

Tavoitteena on tuottaa peruskoululaisten, ammatillisen- ja lukiokoulutuksen opiskelijoiden käyttöön avoin tietokanta virtuaalisia työelämän esittelyjä eri puolelta Suomea. Kutsumme tähän mukaan yrityksiä, yhteisöjen oppilaitoksien ja kaupunkien edustajia.

Lopputuloksena on avoin tietokanta, josta löytyy satoja interaktiivisia virtuaalisia esittelyjä erilaisista työtehtävistä suomalaisissa yrityksissä. Tätä tietokantaa voivat opinto-ohjaajat ja opiskelijat käyttää päästäkseen tutustumaan virtuaalisesti erilaisiin, myös kauempana sijaitseviin yrityksiin “paikan päällä”.  Yritykset pääsevät esittäytymään nykyaikaisella, positiivisella tavalla tuleville työntekijöilleen ja asiakkailleen.

 

Hankkeen teknologiasponsori toimii ThingLink, joka antaa kaikille hankkeeseen osallistuville tahoille ilmaisen sisällöntuotantolisenssin virtuaalisen esittelyn tekoa varten.

 

Miksi?

Hanke on nuorten työhön tutustumista ja työllistymistä tukeva yhteisprojekti, jonka tavoitteena on erilaisten ammattien ja työympäristöjen dokumentointi 360-kuvien ja videoiden avulla. Näiden todellisissa ympäristöissä kuvattujen immersiivisten esittelyjen avulla opiskelijat pääsevät tutustumaan erilaisiin työympäristöihin ja niissä työskenteleviin ihmisiin virtuaalisesti. 

Työelämään tutustuminen on tärkeää oppilaan urasuunnittelun ja ammatinvalinnan kannalta. Se antaa oppilaille mahdollisuuden tutustua ja oppia erilaisista työelämän vaatimuksista ja mahdollisuuksista. 

 

Virtuaalisten kokemusten kautta oppilaat pääsevät tutustumaan monipuolisemmin erilaisiin ammatteihin, työpaikkoihin ja työtehtäviin. Virtuaalisen työelämään tutustumisen mahdollistavat esimerkiksi VR-kokemukset ja interaktiiviset simulaatiot, jotka sisältävät tutustumisen yrityksen tiloihin, toimintaan ja erilaisiin työtehtäviin.  

 

Esittelykierrosten tuottaminen

Virtuaalisen esittelyn voivat tuottaa yritykset ja oppilaitokset yhdessä tai erikseen. Oppilaat voivat esimerkiksi tuottaa esittelyn oman paikkakunnan yrityksestä TET-jakson aikana. Apuna voi käyttää valmiiksi tehtyä esittely-sapluunaa, jolloin esittelyjen tuottaminen on helppoa ja vaivatonta.


Jakelu

Työelämään tutustumisen VR-kierrokset voidaan jakaa opiskelijoille eri alustojen kautta. Yksittäisiä kierroksia voi jakaa linkkeinä ja kaikkia kierroksia voi katsella esim. ThingLinkistä ja Ilona IT:n Emill-alustalta.

Mukana olevat tahot

Hankkeen teknologiasponsori on ThingLink, joka antaa sisällöntuotannon työkalut yritysten ja oppilaitosten käyttöön tätä projektia varten veloituksetta. Ilona IT tukee hanketta tiedottamalla siitä oppilaitoksille ja yrityksille ja tarjoaa Emill-alustan hankkeen käyttöön.

-> Mukaan kutsutaan muita yrityksiä ja valtakunnallisia yrittäjyyttä tukevia yhteisöjä ja asiantuntijoita. 

Ilmianna tai ilmoitaudu mukaan!

Onko sinulla mielessä hyviä työelämään tutustumisen kohteita omalla paikkakunnallasi? Ilmianna hyvät kohteet alla olevalla lomakkeella. Olemme yritykseen yhteydessä ja pyydämme heitä mukaan avoimeen TET-tietokantaan.

Ilmoittautuminen tässä: http://www.ilonait.fi/webinaarit

THINGLINK

Kuvateknologian ohjelma yrityksille ja oppilaitoksille

ThingLinkin avulla rikastetaan kuvia ja videoita, myös 360-kuva ja -videomateriaalia sekä 3D-malleja. Kuvateknologian avulla voi rakentaa laajoja kokonaisuuksia - lisätä informaatiota eri tavoin: audiona, videona, tekstinä, ulkoisina dokumentteina.

ThingLink tarjoaa helpon tavan tehdä audio-visuaalista materiaalia, jossa tekstikuvaukset on luettavissa ja kuunneltavissa syventävän lukuohjelman kautta jopa 60 eri kielellä.

Thinglink on tullut tutuksi opetuksessa, mutta se myös erinomainen työväline yrityksille. Thinlinkin avulla luodaan kouluttavia materiaaleja niin markkinointiin kuin oppimiseen.

SIKSI THINGLINK...

THINGLINK -LISENSSIMALLIT

ThingLink ilmaisversio

 • Voit kokeilla ja tehdä paljon: Kuvia, videoita ja 360° kuvia voit rikastaa. Voit näyttää kuviasi, mutta et voi "julkaista" niitä.

ThingLink Teacher Professional

 • Kuvien, videoiden ja 360° kuvien rikastus

 • Rajaton katselumäärä

ThingLink Education Premium

 • Kuvien, videoiden ja 360° kuvien ja 360° videoiden rikastaminen

 • Hinta 2€/käyttäjä/vuosi Alv0%

 • Käyttäjähallinta Azure / Google

 • Minimihankintamäärä 500 kpl

ThingLink Education Enterprise

 • Kuvien, videoiden ja 360° kuvien ja 360° videoiden rikastaminen

 • 3D-mallien rikastaminen

 • Oppimisanalytiikka ja skenaariotyökalu

 • Analytiikan integrointi LMS-alustoihin

 • Hinta 9€/käyttäjä/vuosi Alv0%

 • Minimihankintamäärä 250 kpl

Ota yhteyttä, keskustellaan!

ThingLink-uusio.png

INTEGROITUNA MICROSOFT TEAMSIIN?

Koululisenssit voidaan ilman eri kustannusta integroida Microsoft Teamsin kanssa. Näin saadaan helpostusta käyttäjähallintaan, mutta ennenkaikkea luonteva tapa työstää projekteja opiskelijoiden kanssa.

Uutta: Immersiivinen lukuohjelma

ThingLink tarjoaa helpon tavan tehdä audio-visuaalista opetusmateriaalia, jossa tekstikuvaukset on luettavissa syventävän lukuohjelman kautta usealla eri kielellä. Syventävä lukuohjelma on Microsoftin kehittämä opetuksen apuväline, joka auttaa kielenopiskelussa ja opettajia tukemaan erikykyisiä opiskelijoita.

thinglink-teams2.png

OMAAMISEN JA TAITOJEN KEHITTÄMINEN TODELLISISSA YMPÄRISTÖISSÄ

Virtuaaliset kävelyt ja kierrokset avaavat oppilaille pääsyn tilanteisiin ja ympäristöön joka muutoin olisivat heidän tavoittamattomissa. Interaktiivisilla kuvilla ja videoilla voidaan tukea kontekstuaalisen ymmärryksen, sanaston ja taitojen kehittämistä kaukana sijaitsevissa kohteissa, kulttuureissa, työympäristöissä tai sosiaalisissa tilanteissa.

TEEMU MOILANEN

teemu@ilonait.fi

+358 40 522 2051

MAJ-BRITT KENTZ

maj-britt@ilonait.fi

+358 45 630 6303

RISTO KORHONEN

risto@ilonait.fi

+358 40 505 76 55

bottom of page