top of page
  • Writer's pictureristo

Tee Turnitin-käyttöönotto jo kesällä, niin olet valmiina syksyyn

Päivitetty: 6. kesäk. 2022

Kun kaikki Suomen korkeakoulut siirtyvät käyttämään Turnitin-järjestelmää palgioinnin tunnistamisessa, luovat ne tänne yhtenäisen toimintakulttuuri plagioinnin estämiseksi. Turnitin on ostanut kilpailijansa Urkundin/Ouriginalin, joten on luontevaa ja merkityksellistä, että kaikki korkeakoulut Suomessa ryhtyvät käyttämään samaa teknologiaan. Siten ne luovat yhtenäistä kansallista tietokantaa plagioinnin havaitsemiseen.Turnitin auttaa opiskelijaa menestymään työssään


Plagiointi tarkoittaa tekstien välistä samankaltaisuutta ilman asianmukaisia lähdeviitteitä. Sekä havaitseminen että sen tarkkuus ovat yhä merkityksellisempiä akateemisessa opiskelussa. Turnitin on johtava järjesteläm niin globaalisti kuin Suomessa, ja se haluaa olla läsnä silloin, kun opiskelijat tuottavat omia tekstejään. Kun virheet havaitaan ajoissa, ne voidaan korjata – näin tiedonhaun taidot kehittyvät ja oppimisen tulokset paranevat.


Kun Turnitin integroidaan luontevaksi osaksi eri työnkulkuihin, esimerkiksi Moodlen tehtäviin, keskustelualueelle, työpajoihin ja tenttityökaluun, kenenkään ei tarvitse opetella "uutta järjestelmää". Integrointi Teamsiin luo kokonaan uusia käyttömahdollisuuksia. Super uutta on se, että kirjoittaja voi Draft Coach -teknologian avulla tehdä itsetarkistuksen jo tekstiä kirjoittaessaan.

Kun virheet havaitaan ajoissa, ne voidaan myös korjata, näin syntyy oppimiskokemus, ja kaikki voittavat.Korkeakoulujen apuna kevään Turnitin-pilotti

Ilona IT on Turnitinin edustaja Suomessa, ja keväällä 2022 toteutimmekin korkeakouluille Turnitin-pilotoinnin. Pilotointi tarjosi korkeakouluille mahdollisuuden liittyä maksuttomaan Turnintin-pilotointiin.


Kevään aikana pidimme korkeakoulujen kanssa yhteisiä suunnittelutapaamisia ja koulutuksia. Tavoitteenamme oli mahdollistaa Turnitinin konkreettinen testaaminen kunkin korkeakoulun omassa ympäristössään, maksutta ja sitoumuksitta. Pilotissa päästiin testaamaan Turnitinia käytännössä. Oppilaitosten antamat arviot olivat positiivisia, mitä tietysti tavoiteltiinkin.

Kiireet estivät monen korkeakoulun paneutumisen asiaan, joten nyt edessä on vielä suurempi kiire tässä asiassa!Vielä ehditte ottaa Turnitinin käyttöönne ennen syksyn alkua


Loppukeväästä akateeminen opintovuosi päättyi, ja kesällä opinnäytetöitä palautetaan vähemmän. Monella korkeakoululla on vielä käytössään vanha Urkund-järjestelmä prosesseineen ja lisenssikin maksettu joulukuulle saakka.

Kun uusi syksy alkaa ja uudet opiskelijat aloittavat, olisi hyvä hetki ottaa uusi järjestelmä, Turnitin, käyttöön. Kesä- ja elokuun aikana ehdimme tehdä tekniset asennukset valmiiksi sekä viilata opinnäytetyöprosessit kuntoon.


Järjestelmän vaihtamisen jättäminen joulukuulle voi kostautua, sillä se on kenties vuoden kiireisin hetki opinnäytetöiden osalta. Silloin järjestelmän vaihto ei ole optimaalista eikä järkevää. Lisäksi, jos jatkamme vanhalla Urkundilla, pitää sen lisenssi uusia koko vuodeksi, jolloin ensi syksynä ollaan jälleen saman ongelman edessä: lisenssi on maksettu jouluun saakka. Kaupuan päälle kulupuolelle tulee tuplalisenssimaksut, kun syksyllä aloitetaan kuitenkin uudella.

Ehkä nyt on hyvä tarttua härkää sarvista ja sopia Turnitinin käyttöönotosta palaveri. 

Olemme auttaneet lukuisia korkeakouluja siirtymään Turnitin-käyttäjiksi, voimme varmasti auttaa teitäkin! Ota rohkeasti yhteyttä ja buukkaa palaveri.

 

RISTO KORHONEN


Myyntijohtaja, yrittäjä 040 505 7655, risto@ilonait.fi

  • Turnitin-asiantuntija Suomessa

Ilona IT on oppimisen teknologian ratkaisujen asiantuntija. Haluamme, että sinulla on parhaat työvälineet käytössäsi, niin laitteet kuin ohjelmistotkin sekä tukea ja inspiraatiota arjessasi.


Ilonalla on mm. puitesopimus Korkeakoulujen ohjelmistohankintojen osalta, nk Softatukku-sopimus.

64 katselukertaa0 kommenttia

Comments


bottom of page