top of page
  • Writer's pictureristo

Kustantaja - julkaise luottavaisin mielin

Kesälläkin tuotetaan paljon uutta tutkimusta ja tekstiä, jotka julkaistaan eri tavoin myöhemmin. Tällä blogilla halutaan tukea sekä tiedon tuottamista että tietokirjailijoita. Samalla haluamme varmistaa sen, että mahdolliset tiedonhankinnan virheet saadaan teknologian avulla poimittua pois ennen julkaisua, siinä voittaa sekä kustantaja ja ennen kaikkea tietokirjailija itse.


Globaalisti johtavalla plagiaattien tunnistusjärjestelmien valmistajalla Turnitinilla on tähän tarkoitukseen tehty iThenticate-järjestelmä. Sillä voidaan varmistaa helposti se, että virheitä ei jää kustanteisiin eikä julkaisuihin.iThenticaten edut tietokirjailijoille


Tiedon tuottamisessa käytetään luonnollisesti erilaisia lähteitä, toimitaan lähes kokonaan sähköisissä maailmoissa. On hyvin inhimillistä, että teemme virheitä lähdemateriaalien kanssa, mutta onneksi teknologia myös auttaa meitä. Kun työstät aineistoja, tarkista se välillä iThenticatella, niin löydät mahdolliset virheet sukkelasti ja voit ne korjata.

Tarkistuta ainakin viimeinen työaineisto. Kun siinä on kaikki hyvin, voit lähettää aineiston julkaistavaksi luottavaisin mielin.


iThenticaten taustalla on Turnitinin luoma valtava globaali tietokanta, joka sisältää niin tutkimuksia, julkaisuja kuin tietokantojakin, joihin kaikkiin tekstiäsi verrataan. Mahdolliset samankaltaisuudet näytetään värikoodein ja myös linkkinä lähteisiin, jolloin virheet on helppo korjata, Kyse on myös henkilökohtaisesta maineestasi ja elämäntyöstäsi, turha riskeerata sitä jättämällä tarkastuksen tekemättä - vaadi siis aina teostesi tarkistusta!


iThenticaten edut kustantajalle


Jokainen julkaisu ja kustanne on taloudellinen investointipäätös. Kustannusprosessissa on usein mukana lukuisia eri toimijoita, jotka kukin käyttävät työssään eri tekniikoita. Tarkastus voidaan tehdä kustantajan toimesta ja lähettää saatu raportti tiedoksi ja tutkittavaksi kustannustiimin eri henkilöille ja tietokirjailijoille.


Vaiheikkaan kustannusprosessin vähintäänkin viimeisenä lukkona olisi hyvä olla "tekstin samankaltaisuuden tarkistus" iThenticate-järjestelmällä ennen julkistusta ja mahdollista painatusta. Näin saatte muutamassa minuutissa varmuuden, ettei teokseen ole jäänyt virheitä, ja tiedätte, että olette tutkineet teoksen viimeisimmällä ja parhaalla teknologialla. Tarkistus kannattaa liittää luontevaksi osaksi vakiintunutta kustannusprosessia, jolloin hyödyt maksimoidaan.


Yrityksenne oma maineriski, painotyön taloudellinen riski ja tietokirjailijoittenne työn laadunvarmistus - nämä kaikki samalla kertaa.

- Miksi että tutkisi jokaista julkaistua teosta, kirjaa, artikkelia tai vaikka blogia?Konkreettinen tarjous kustantajille


iThenticate-tarkastus on sukkela toimenpide - dokumentti ladataan järjestelmään ja muutamassa minuutissa on vertailuraportti valmiina.

Yhden yksittäisen verkkolatauksen hinta on 100$.

  • Järjestelmän ainoana edustajana Suomessa tarjoamme kaikille kustantajille ja tutkimuslaitoksille tutustumistarjouksena 100 kpl teoslatauksia vuoden aikana hintaan € 1250,- Alv 0%. Siis vain 12,50/dokumentti!

  • Tarjous on voimassa syyskuun loppuun asti


Plagioinnin estämisen seuraava taso - aineistojen indeksointi


Turnitinin avulla voidaan myös huolehtia, etteivät muut kustantajat, tietokirjailijat tai opiskelijat käytä hyväkseen teidän kustantamia aineistoja, ainakaan ilman viittauksia.

Turnitinin kanssa voidaan luoda digitaalinen automatisoitu prosessi, jolloin kaikki uudet aineistot suojataan automaattisesti. Myös aiemmin julkaistut aineistot voidaan indeksoida jälkikäteen.

Yli 1300 kustantajaa eri puolilta maailmaa ovat yhteistyössä mukana. Turnitinin tietokannasta ja sen laajuudesta lisätietoa täällä.

Kokemuksesta tiedämme, että mitä enemmän aineistoihinne viitataan, sitä enemmän aineistojanne myös ostetaan.

- Suojaa siis Turnitinin indeksoinnilla aineistosi ja samalla varmistat lisämyynnin.


Kuvateksti: iThenticatea käyttäviä organisaatioita.


Lisätietoja:


Kun kiinnostaa - ota yhteyttä, sovi tapaaminen tästä linkistä.

 

RISTO KORHONEN Myyntijohtaja, yrittäjä 040 505 7655, risto@ilonait.fi

  • Turnitin-asiantuntija Suomessa

Ilona IT on oppimisen teknologian ratkaisujen asiantuntija. Haluamme, että sinulla on parhaat työvälineet käytössäsi, niin laitteet kuin ohjelmistotkin sekä tukea ja inspiraatiota arjessasi. Ilonalla on mm. puitesopimus Korkeakoulujen ohjelmistohankintojen osalta, nk Softatukku-sopimus.

44 katselukertaa0 kommenttia

Comentarios


bottom of page