Etsi
  • risto

Kuinka vapautat opiskelijoittesi luovuuden?

Luovuus – yksi tärkeimmistä ajattelun taidoista, se on meissä jokaisessa. Oma luova tuottaminen on tärkeä osa itsetuntoa ja arjen hyvinvointia. Luovuutta on monenlaista, se voi olla taitoa tuottaa toimivaa koodia, toimia yhdessä jääkiekkokaukalossa tai omien ajatusten esittämistä sinulle mielekkäällä tavalla. Luovia olemme me kaikki, eivätkä vain ”ne luovat tyypit”.


Luovuus on korostetusti noussut esille yhdeksi tärkeimmistä rekrytointi-ilmoitusten kriteereistä, kertoo Linkedinin datahavainnot heidän omista verkostoistaan. ”Organisaatiot tarvitsevat ihmisiä, jotka osaavat luovasti lähestyä ongelmia ja tehtäviä kaikissa liiketoiminnan rooleissa.” Luovan ajattelun ja ongelmaratkaisukyvyn merkitys kasvaa.Hyvillä digitaalisilla työvälineillä on helppo aloittaa

Adoben maksuton Spark -ohjelmistoperhe on hyvä esimerkki työvälineistä, jota voidaan antaa kaikille käyttöön. Spark Video, Page ja Post toimivat selainpohjaisesti kaikille tietokoneilla ja myös mobiilisti. Videoiden luominen (Video), websivustojen hyödyntäminen jakamiseen ja esittämiseen (Page), graafiset julkaisut (Post) avaavat opiskelijoille aivan uusia tuottamisen mahdollisuuksia.

Jotta kaikki, myös peruskoulun oppilaat, saavat Adobe Spark -ohjelmat käyttöönsä, pitää Adoben lisenssihallinta integroida koulun tai kunnan käyttäjähallintaan. Tämä on sukkela prosessi ja sen jälkeen kaikki voivat kirjautua Adoben palveluun omilla henkilökohtaisilla tunnuksilla.


Selkeä polku kehittyä luovassa tuottamisessa vaativammille tasoille

Opintojen aikana on tärkeää päästä perehtymään syvemmin ammattilaisten työtapoihin ja välineisiin. Niiden osaaminen mahdollistaa aidon yhteistyön eri yritysten ja yhteisöjen kanssa, sillä kaikki ne tarvitsevat apuja viestinnässä, markkinoinnissa ja vaikka palvelujen kehittämisessä. Hienoa on, jos opintojen aikana pääsee kokeilemaan myös orastavia tulevaisuuden teknologioita, sillä harvoin työpaikoilla on mahdollisuutta niiden testaamiseen. Yhteistyö opiskelijoiden kanssa tarkoittaa yrityksille valtavaa uutta luovaa resurssia ja opiskelijalle se antaa mahdollisuuden tehdä oikeita tuotantoja, ehkä tienatakin jotakin. Opiskelijana on aikaa tehdä, kokeilla ja oppia, niistä taidoista on varmasti apua myös valmistumisen jälkeen.


Adoben BYOD-lisenssimalli mahdollistaa koko Adobe CC -ohjemistopaketin kaikille opiskelijoille käyttöön niin, että hän voi asentaa sen omille laitteilleen, käyttää koulussa ja kotona. Näin opiskelija voi intoutua tekemään juuri silloin, kun inspiraatio iskee, niin pitkään kuin hän itse haluaa, paikasta riippumatta.


  • Adoben BYOD-malli maksaa 2500€/vuosi Alv0% ja sillä 500 opiskelijaa saa Adobe CC -paketin kaikki 22 ohjelmaa käyttöön, niin tietokoneella kuin mobiileissa ja pilvipalvelun tiedostojensa jakamiseen.

  • Mahdollista on hankkia Adobe CC myös koulun tietokoneisiin asennettuna 27€/laite/vuosi, minimiensioston määrä on 25 kpl

Videolla Poken opiskelijat, Sini ja Pete, kertovat omista opiskelukokemuksistaan Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopistolla (POKE). Heille on mahdollistettu ammattimaisten työvälineiden käyttö.  • Löydät Sinin ja Peten myös Instagramista

Risto Korhonen

Risto Korhonen on oppisen teknologian asiantuntija, kokemusta alasta yli 30 vuoden ajalta.

Hyvällä yhteistyöllä voimme varmistaa teknologian investointien vaikuttavuuden.


risto@ilonait.fi 040-505 7655

@ristonline

3 katselukertaa
 

Address

Technopolis Ruoholahti 2, 2 krs.

Energiakuja 3, 00180 Helsinki / puh. 0207 191 510,

Ilona IT tietosuojaseloste: https://ilonait.fi/privacy

Contact

Y-tunnus: 2319462-9

Verotunnus: FI 23194629

Follow

  • Facebook

©2020 by Ilona IT Oy