top of page
  • Writer's pictureristo

Itseopiskelulla lisää osaamista videoiden maailmasta!

Päivitetty: 4. syysk. 2021

Videon merkitys opettamisessa, oppimisessa, viestimisessä ja kommunikoinnissa on yhä suurempi. Meillä kaikilla on laitteita videoiden kuvaamiselle, mutta kynnys kuvatun materiaalin hyödyntämiseksi on edelleen verrattain korkea. Panostamalla videoeditoriohjelmien opiskeluun ja osaamiseen madaltuu kynnys videon käyttöön, ja voit saada työhösi eloa ja iloa uudella tavalla.


Vaihtoehtoja on lukuisia, tässä postauksessa kerron muutamasta hyvin edullisesta, jopa ilmaisesta sellaisesta.


AliasEDU:n itseopiskelukurssi Premiere Pro 101


AliasEDU:n portaalista löydät laajan kirjon Adobe-ohjelmistojen ja visuaalisia kuvataiteen kursseja opiskeltavaksi omaan tahtiisi. Portaalin hinta 19 €/kk on todella edullinen mahdollisuus päästä ammattilaisten oppiin. -> Edit: Saatavilla myös koulu- ja kampuslisenssillä, jolloin palvelun voi hankkia henkilökunnalle ja myös opiskelijoille!

⭐️ Haluaisitko aloittaa videoiden tekemisen, mutta ohjelmat tuntuvat hankalilta? ⭐️ Ovatko Premiere-projektisi yhtä sekamelskaa? ⭐️ Tuntuuko sujuvien editointityötapojen löytäminen hankalalta? ⭐️ Ahdistaako audiotyö? Tiedätkö, paljonko on 1dB? ⭐️ Mietitkö mitä eroa on värikorjauksella ja sävytyksellä? ⭐️ Hukutko eri videoformaatteihin, etkä tiedä mitkä asetukset projektiisi pitäisi valita?

Tutustu tarkemmin:


Adobe Education Exchange (Edex) kurssikirjasto


Adoben omat itsenäiset ammatillisen kehityksen kurssit tukevat osaamistasi eri teknologioiden kouluttajana. Löydät itseopiskelukursseja maalaamisesta ja piirtämisestä, 3D-animaatioon, mobiilisovellusten suunnitteluun ja digitaalisiin lukutaitoihin. Jokaisen kurssin suorittaminen antaa sinulle digitaalisen osaamismerkin ja todistuksen kolmen tunnin ammatillisesta oppimisesta.
Adoben ohjelmistot tarjoavat eritasoisia vaihtoehtoja hyödyntää videoita

Adobe Spark -ohjelmistoperheen Spark Video

Luo nopeasti havainnollisia videoita, digitaalisia tarinoita. Spark video sisältää valmiita julkaisupohjia ja avoimen kuva- ja ikonipankin, joita voit hyödyntää vapaasti videotuotannossasi. Video-otoksiin voit lisätä myös omaa ääntäsi mikrofoni-työkalun avulla. Tekijänoikeustiedot koostuvat automaattisesti videosi loppuun.


Spark Video toimii tietokoneen selaimella tai iOS-sovelluksella.

  • Spark-ohjelmat ovat maksuttomia opetuksessa

  • Kun integroidaan Abobe koulun tai kunnan käyttäjähallintaan, voi jokainen opettaja ja opiskelija hyödyntää Spark-ohjelmia omalla kirjautumistunnuksellaan

  • https://www.ilonait.fi/adobe-spark-tuoteperhe

Adobe Premiere Rush

Adobe Premiere Rush on Adoben uusin ohjelmisto videoeditointiin. Sen avulla voit editoida helposti näyttäviä videoita omista video- ja kuvamateriaaleistasi, niin kännykälläsi, tabletillasi kuin tietokoneellasi. Voit vaikka aloittaa mobiilissa ja jatkaa tietokoneella. Tämä onnistuu sujuvasti, kun käytät omaa Adobe-ID-tunnusta ja pidät materiaalit omalla Adoben pilvitililläsi (Document Cloud).

  • Premiere Rush -ohjelmasta on ilmainen versio ja edullinen erillislisenssi

  • Katso Teemu Moilasen webinaaritallenne Premiere Rushista [33min]


Adobe Premiere Pro

Adobe Premiere Pro on ammattilaisen editointiohjelmisto tuottamaan videoita elokuviksi televisioon tai verkkoon. Premiere Pro toimii saumattomasti muiden sovellusten ja palveluiden kanssa, kuten After Effects (efektit), Adobe Audition (äänieditointi) ja Adobe Stock (kuvakirjasto).

Hyödynnä Ilonan Teemun webinaaritallenteet - Spark ja Premiere Rush


Video ammatillisessa opetuksessa 31.8. - Spark ja Rush [53min]


Video varhaiskasvatuksessa ja perusopetuksessa - Spark ja Rush [54min]Creative Ideas for Back to School -video

The Adobe Creative Educator Livestream Show [24min] 

RISTO KORHONEN

Myyntijohtaja

040 505 7655, risto@ilonait.fi


Ilona IT on oppimisen teknologian ratkaisujen asiantuntija. Haluamme, että sinulla on parhaat työvälineet käytössäsi, niin laitteet kuin ohjelmistotkin.


Olen aina avoin keskusteluille, varaa täältä palaveri kanssani.

241 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Bình luận


bottom of page