top of page
Creating a Movie

ADOBE PREMIERE -OHJELMAT

MIKSI VIDEO ON TÄRKEÄ?

Jokaisen meistä pitäisi osata tehdä videoita. Me kaikki ymmärrämme, että videolla on voimansa niin tarinan kerronnassa kuin ajatuksien myymisessäkin. Meillä kaikilla on nykyään myös mahdollisuus kuvata laadukkaita videoita ja jakaa niitä eri tavoin. Videoita käytetään myös opetuksessa yhä enemmän ja monelle opiskelijalle ne voisivat olla se luontaisempi tapa eri oppimistehtävissä.

Kyse on myös rohkaisusta luovaan ongelmanratkaisuun ja uudenlaiseen tekemiseen. Luova ongelmanratkaisu on prosessi, jossa määritetään uudelleen ongelmat ja mahdollisuudet, keksitään uusia, innovatiivisia vastauksia ja ratkaisuja ja sitten ryhdytään toimiin.


Uusi teknologia luo hyviä mahdollisuuksia uudenlaiselle yhteistoiminnalle ja vuorovaikutukselle. Uudet ohjelmistot, ja niiden joustavat lisenssimallit, mahdollistavat sen, että voimme vapauttaa opiskelijan luovuuden, sitomatta sitä aikaan ja paikkaan. Samalla kehitämme laaja-alaisesti heidän taitojaan ja luomme uudenlaista yrittäjyyttä ja työelämätaitoja. (*

 • Spark Video -sovellus opettaa opiskelijoille perustan tarinan jäsentämisestä ja kerronnasta liikkuvien kuvien, videon ja tekstitysten avulla.

 • Adobe Premiere Rush antaa opiskelijoille mahdollisuuden luoda ammattimaisia videoita helposti älypuhelimilla, tableteilla kuin tietokoneillakin.

 • Innostuessaan alasta voivat hyvin jatkaa työskentelyä ammattilaisten Premiere Pro - ohjelmalla. 

ADOBE PREMIERE RUSH

Adobe Premiere Rush on Adoben uusin ohjelmisto videoeditointiin. Sen avulla voit editoida helposti näyttäviä videoita omista video- ja kuvamateriaaleistasi, niin kännykälläsi, tabletillasi kuin tietokoneellasi. Voit aloittaa mobiilissa ja jatkaa tietokoneella. Tämä onnistuu sujuvasti, kun käytät omaa Adobe-iD-tunnusta ja pidät materiaalit omalla Adoben pilvitilallasi (Document Cloud).

 • Premiere Rush on osana Adoben laajaa Adobe CC (Creative Cloud) -ohjelmistopakettia

  • Adobe CC-paketin saa edullisesti toisen asteen opiskelijoille, jolloin he voivat asentaa ohjelmat omiin henkilökohtaisiin laitteisiin. He voivat käyttää ohjelmia niin opiskeluun kuin oikeisiin kaupallisiin hankkeisiin (*.

 • Adobe CC-paketin saa myös edullisesti oppilaitoksen yhteiskäyttölaitteisiin

 • Premiere Rushin voi hankkia myös myös omana lisenssinään (nk Adobe VIP-lisenssimalli)

ADOBE PREMIERE PRO

Adobe Premiere Pro on ammattilaisen editointiohjelmisto tuottamaan videoita elokuviksi, televisioon tai verkkoon. Premiere Pro toimii saumattomasti muiden sovellusten ja palveluiden kanssa, kuten After Effects (efektit), Adobe Audition (äänieditointi) ja Adobe Stock (kuvakirjasto).

 • Premiere Pro on osana Adoben laajaa Adobe CC (Creative Cloud) -ohjelmistopakettia

  • Adobe CC-paketin saa edullisesti toisen asteen opiskelijoille, jolloin he voivat asentaa ohjelmat omiin henkilökohtaisiin laitteisiin. He voivat käyttää ohjelmia niin opiskeluun kuin oikeisiin kaupallisiin hankkeisiin.

 • Adobe CC-paketin saa myös edullisesti oppilaitoksen yhteiskäyttölaitteisiin

 • Premiere Pron voi hankkia myös myös omana lisenssinään (nk Adobe VIP-lisenssimalli)

ADOBE SPARK VIDEO

Adobe Spark Videolla tuotat nopeasti lyhyitä videoita käyttäen mobiililaitetta (iPad, iPhone) tai tietokoneesi selainta. Kuvat, videot, tekstit ja efektit kootaan ”kuvatarinoiksi”, joita on helppo jakaa suoraan eri kanaviin. Matalan kynnyksen ohjelmisto, joka sopii kaikille.

LISÄVINKKEJÄ SINULLE

Adobe EDEX-palvelusta oppia

Adobe on tuottanut opettajille maksuttomia ohjeita ja kursseja Edex-palveluunsa.


Muutamia suosituksia videokuvaukseen Ilona verkkokaupasta


Emill.appissä ohjeita ja inspiraatiota mm

 • Microsoftin Flipgrid -järjestelmä videoiden hyödyntämiseen opetuksessa

 • Green screenin käyttöön opetuksessa

 • Adobe Spark Video 

 • iMovien monipuoliseen käyttöön


Emill on Ilonan kehittämä palvelu kasvattajien teknologiaosaamisen kehittämiseksi.

HARRI NIEMI

harri@ilonait.fi

+358 40 173 6170

ANDREI KOLMAKOW

andrei@ilonait.fi

+358 45 129 4657

RISTO KORHONEN

risto@ilonait.fi

+358 40 505 76 55

MISKA RIEKKINEN

miska@ilonait.fi

+358 400 905 273

bottom of page