top of page
  • Writer's pictureristo

Ilonalla superhyvä monipuolisen kasvun vuosi 2022 - kiitos!

  • Eriskummallinen vuosi 2022 takana

  • Jännittävä ja suurten mahdollisuuksien vuosi 2023 edessä

Ilona oli päättyvänä vuonna entistäkin suuremmassa roolissa oppilaitoksien teknologia-hankinnoissa. Yrityksemme liikevaihto kasvoi 20% edellisestä vuodesta, mikä selittyy lukuisilla uusilla tuote-edustuksillamme ja entistä tiiviimmällä asiakasyhteistyöllä.


Päättyvä vuosi jää muistoihin koronakauden päättymisenä ja sotakauden alkamisena. Nämä vaikuttavat myös Ilonan asiakkaiden arkeen, osalle inflaationa, osalle kohonneina sähkölaskuina. Monet asiakkaat ovat joutuneet miettimään liian paljon ihan muita asioita kuin oppimisen kehittämistä. Suuri harmi, siksi toivokaamme ja tehkäämme parhaamme jatkossakin, että rauha palaisi pian.


Korkeakoulujen Softatukku-puitesopimus vauhditti kasvua


Ilona on ollut korkeakoulujen ohjelmistojen ja pilvipalveluiden hovitoimittaja jo pitkään, mutta nyt alkuvuodesta Softatukku-puitesopimuksemme laajeni 24 korkeakoulun verkostoksi. Meillä on siis entistä suurempi vastuu toimittaa ohjelmistot ja pilvipalvelut mahdollisimman EDUllisilla hinnoilla asiakkaillemme. Pyrimme löytämään asiakkaillemme sen fiksuimman hankintatavan ja samalla autamme mm. tietosuojaselvityksten tekemisessä.


Valikoimamme on laaja jo nyt, kun se kattaa kaikenlaisia toiveita, mitä lehtoreilla ja tohtoreilla on mm. Aallon, Helsingin, Turun, Tampereen yliopistoissa tai vaikka Metropolian, Lapin ja Turun ammattikorkeakouluissa.


Uusia edustuksia on tänä vuonna tullut valikoimiimme yli 40!

Tässä muutama esimerkki:


Ja uusia edustuksia on tulossa piakkoin, kuten Powtoon, Miro, Seppo.io ja Inspera.

Edelleen suurimpana tuote-edustuksena ovat Adoben eri ratkaisut korkeakouluille kuin perus- ja toiselle asteelle. Adoben ilmaiset palvelut opetukseen saivat uuden nimen Adobe Express.


Turnitin-ratkaisut ovat myös avuksi sekä perus- että toisen asteen oppilaitoksissa. Turnitinin suomenkielinen akateeminen tietokanta on myös nyt entistä kattavampi tukemaan oppimista korkeakouluissa.

  • Kun asiakkaamme tarvitsevat jonkun ohjelmistotuotteen, me autamme sen fiksussa hankkimisessa. Ensi vaiheet tarkoittavat seikkaperäisiä selvityksiä, onneksi verkostomme ovat laajat.


Apple-liiketoiminnassa osaaminen valttia


Edelleen olemme myös yksi suurimmista Apple-toimittajista Suomessa. Opetuksen tarpeiden osaaminen ja ymmärtäminen on meidän selkeä etumme. Apple- ja iPad-laitehallintaa teemme kaikkialla Suomessa VmWaren WorkspaceOne-järjestelmällä (ex-Airwatch) ja uusina vaihtoehtoina ovat tulleet Jamf ja tietysti Microsoftin Intune.

Monissa maahantuomissamme opetuksen erityislaitteissa, esim. Kido-pehmosuojissa ja Cosmo-painikkeissa, teemme hyvää yhteistyötä muiden suomalaisten jälleenmyyjien kanssa.

  • Muuten, Ilonan kehittämiä Webinar-in-a-Boxeja on nyt käytössä eri puolilla Suomea. Halutaanhan teilläkin välittää tapahtumia verkkoon laadukkaasti? Mukana ohjeet ja tuki Emill-palvelussamme!


Emill-palvelun pilotoinnin ja kehittämisen vuosi 2022


Emill-alustamme on nyt valmis! Vaikka pandemia hidasti tuntuvasti kehitystyötämme, saimme vuonna 2022 vihdoinkin vietyä palvelumme aktiiviseen pilotointiin. Piloteista taas saimme arvokasta palautetta viimeisiin muutoksiin ja parannuksiin.

Uuden palvelun rakentamiseen ja lanseeraukseen liittyy aina iso ripaus epävarmuutta. Mutta jo tässä vaiheessa tiedämme, että Emill tarjoaa täysin uuden kulman ja kokemuksen henkilöstön osaamisen kehittämiseen ja arjen työn tukemiseen. Yhteisöllisesti.


Digitaalisilla alustoilla on yleensä taipumus ajan myötä monimutkaistua - uusia ominaisuuksia lisätään jatkuvasti siinä uskossa, että yksi palvelu voisi kattaa miltei kaikki yksilön ja organisaation tarpeet. Kaikki tiedämme mihin tällainen kehitys johtaa - sekavaan aikaa ja resursseja kuluttavaan ja pahimmassa tapauksessa ahdistavaan digiarkeen. Olemme tehneet ison työn, jotta välttäisimme tämän Emillissä.


Meidän tavoitteemme on ollut, ja on jatkossakin, selkeys ja aito helppokäyttöisyys. Jos osaat käyttää some-palveluita, osaat varmuudella käyttää myös Emilliä. Ja ei huolta alustaltamme löytyy kaikki tarpeelliset arjen työkalut luontevaan ja turvalliseen opiskeluun sekä kommunikointiin kollegoiden, hanketoimijoiden ja muiden verkoston asiantuntijoiden kanssa.

  • Kun osaamisen kehittäminen kiinnostaa, niin tervetuloa tutustumaan Emillin!

 

Edessä siis jännittävä vuosi 2023 - tehdään se yhdessä!

Risto Korhonen Christian Alopaeus

Myynnin kehittäminen Toimitusjohtaja

040-505 76 55 0400-412 158

risto [at] ilonait.fi christian [at] ilonait.fi

119 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page