top of page
  • christian0090

Ilonan asiantuntijaesittelyssä: Christian Alopaeus

Päivitetty: 8. kesäk. 2022

Tämänkertainen Ilona-kaverit-postaussarjan päähenkilö ei esittelyjä kaipaa. Christian Alopaeus on yksi Ilonan perustajajäsenistä, sen toimitusjohtaja ja kantava voima, jonka humaanin johtamistavan ansiosta työntekijät tapaavat viihtyä Ilonassa pitkään. Pelkästä kollegojen välisestä selkääntaputtelusta Christianin arkipäivät eivät kuitenkaan täyty, sillä viime aikoina tekeminen Ilonassa on suuntautunut yhä kunnianhimoisempaan suuntaan. Vuosien paneutumisen ja tuotekehityksen tuloksena on nimittäin viimein syntynyt Emill 2.0.


Kun puhutaan oppimisen teknologioista, ei monen mieleen taida ensimmäisenä pompata aktiivinen tuotekehitys ja täysin oman, itse innovoidun alustan tekeminen. Ketteränä ja ihmisenkokoisena toimijana Ilonan vahvuus on alusta asti ollut kyky uudistua ja adaptoitua – muuttua tilanteiden mukana. Niinpä myös Ilonan kehittämä Emill on paljon muutakin kuin alusta, se on lähtökohtaisesti mobiiliksi luotu alustojen alusta, jossa sisällöt, sisällön tuottajat ja käyttäjät kohtaavat toisensa innostavasti ja vaivattomasti.


– On etuoikeus päästä kehittämään uusia tuotteita ja palveluita yhdessä maailman

Christian purjeveneen ruorissa merellä kauniina kesäpäivänä.
Purjeveneen ruorissa hymyilyttää, ja merellä paistaa aina aurinko. Kuva: Christianin kotialbumi.

parhaiden kollegojen kanssa, Christian innostuu ja jatkaa: – Uskon vilpittömästi siihen, mitä Emillistä on tullut, siihen, että luomamme konseptit ja kehittämämme toiminnot todella auttavat asiakkaitamme pärjäämään paremmin omassa arjessaan.


Innovoimista ja tilanteisiin mukautumista Christian tarvitsee paitsi työssään myös vapaa-ajallaan, sillä hän asustelee perheensä kanssa vanhassa talossa saaristossa. Kodikseen he ovat omin käsin remontoineet kummitustalokuntoisesta autiotalosta nykyaikaisen omakotitalon. Talossa ja pihapiirissä on Christianin ja hänen puolisonsa lisäksi tilaa myös nelijalkaisille perheenjäsenille: koirille ja hevosille.Saaritolaisjärjellä selviää


Intensiivisestä ja luovaa ajattelua sekä ongelmanratkaisutaitoja vaativasta työstä palautumiseen Christiania auttavat nikkarointi, urheilu ja musiikki. Vanhassa omakotitalossa asuminen käy hyötyliikunnasta, ja kerrostalokolmioon kaupungin keskustaan tätä handymania tuskin enää edes saisi. Nuorempana musikaalinen Christian soitti monipuolisesti eri soittimia sekä lauloi ylioppilaskuorossa, ja vaikka lauluharrastus on sittemmin painunut hieman taka-alalle, elpyi rumpujensoittotaito, kun aikuiset lapset ostivat isälleen 60-vuotislahjaksi rumpusetin.Editoitu kuva Christianista tanssiaisissa. Christian on upotettu kuvaan työvaatteissaan, kun muut tanssiaisvieraat ovat juhlatamineissa. Kuva ei ole aidosta tilanteesta vaan huumorikuva.
Christianilla löytyy tanssiaskelia ja rytmitajua. Kuva ja editointi: Maj-Britt Kentz


– Niin ja pysyy minulla vasaran ja rumpukapuloiden lisäksi käsissäni myös purjeveneen ruori sekä sen lukuisat köydet. Veneily kaikissa muodoissaan on minulle varsinainen henkireikä, sekä nautin paikallisen pursiseuran puheenjohtajana puuhaamisesta, Christian kertoo. – Kuoroharrastuskin on voimissaan, ja tällä hetkellä jännittää syksyllä 2022 järjestettävä Saksan-kiertue, hän lisää ja naurahtaa.Tulevaisuudessa tarvitaan uudenlaisia taitoja


Koronapandemian jälkeiseen aikaan ja Ilonan näkymiin sen kannalta Christian suhtautuu luottavaisin mielin. Täysin vanhojen aikojen lähitapaamisiin tuskin enää palataan vaan jonkinlainen hybridimalli tuntuu uskottavalta toteutustavalta niin koulutuksille kuin kaikenlaisille tapahtumille.


– Se on ihan hyvä kuva, mutta näen siinä kyllä jonkin verran myös haasteita, erityisesti tilaisuuksissa, joissa yleisö osallistuu aktiivisesti etänä ja paikan päällä. Ne tuottanevat harmaita hiuksia varsinkin tapahtuman vetäjälle, sillä esiintyjän pitää hallita sekä esitystekniikka että kognitio.


Hybridimalli ja kokonaan tai osin etänä toteutettavat erilaiset tapahtumat ja tilaisuudet ovat kuitenkin osa globaalia, isompaa työtapojen ja -trendien muutosta. Tarve jatkuvaan halukkuuteen muuntautua ja hankkia uutta osaamista tekee Christianin mukaan jokaisesta työntekijästä tavallaan yrittäjän. Oman osaamisen jatkuvaa päivittämistä vaaditaan, samoin vastuu oman työn tekemisestä on yhä enemmän työntekijän omissa käsissä.


– Tämän aiheen parissa olemma ahertaneet tiiviisti viimeiset nelisen vuotta Emill-alustamme kehitystyön tiimoilta. Nyt kun Emill viimein on valmis, meillä on todella mullistavia eväitä tulevaisuudessa tarvittavaan osaamisen kehittämiseen, Christian valottaa vuosien kehitystyön tulosta.


Emillin tavoitteena on, että yksittäinen oppija voisi itse tekemällä tutustua eri aiheisiin ja siten ymmärtää omaa kyvykkyyttään. Kun löytää itselle kiinnostavia sisältöjä, ja sisällöt löytävät käyttäjiä, edes oma mielikuvitus ei rajoita sitä, millainen tulevaisuus edessä siintää.


Toimitusjohtajana Christian vastaa Ilona IT:n toiminnasta kokonaisuutena. Häneen voi siis olla yhteydessä kaikissa Ilonaan liittyvissä asioissa. Erityisen lähellä Christinin sydäntä ovat oppimiseen, teknologiaan ja tulevaisuteen liittyvät ajatukset – sekä tietenkin Emill.


Muista lukea myös Ilona-kaverit-blogisarjassa ilmestyneen Andrein, Teemun ja Maj-Brittin tarinat.


 

CHRISTIAN ALOPAEUSToimitusjohtaja:

TVT-strategiat, verkostoyhteistyö,

budjetit & rahoitus, säilytysratkaisut.

Emill-palvelu ja sen kehitys.

+ 358 400 412 158

168 katselukertaa1 kommentti

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

1 Comment


pekkaj.leinonen
Jun 08, 2022

Tervehdys ja hyvää jatkoa hienoille pohjille! Pekka Leinonen

Like
bottom of page