top of page
  • teemu092

Syväväärennökset ja sisällön todentaminen: Miten Content Credentials muuttaa pelin?

Olet varmasti usein miettinyt, mistä verkossa näkemäsi kuva on peräisin? Nykypäivän digimaailmassa, jossa syväväärennökset ja äänen sekä videokuvan kloonaus ovat yleistyneet, on tärkeämpää kuin koskaan pystyä erottamaan totuus fiktiosta.

 

Sisällön tunnistetiedot – Avain aitouden ymmärtämiseen

 

Verkossa näkemämme sisällön olennaiset tiedot ovat usein piilossa tai ne ovat epätarkkoja ja niitä on vaikea selvittää. Tässä avuksi tulee Content Credentials. Se on uusi avoin tekniikka, joka tarjoaa vastauksia sisältöä koskeviin kysymyksiin yhdellä klikkauksella. Voit selvittää, miten kuva on tehty, onko se tekoälyn luoma, kuka sen loi ja milloin sitä on muokattu.

 

Luottamuksen rakentaminen verkossa

 

Content Credentials -tunnistetietojen avulla voimme nähdä sisällön alkuperän ja sen koko historian. Tämä mahdollistaa sen, että voimme itse päättää luotammeko näkemäämme sisältöön. Voimme myös ymmärtää paremmin määrällisesti ja laadullisesti, miten paljon kuvaa on muokattu tai millaista manipulointia se on käynyt läpi.

 

Sisällöntuottajien ansainta ja maine

 

Sisällöntuottajat kohtaavat usein haasteita saada tunnustusta ja korvausta työstään, kun heidän sisältöään jaetaan verkossa. Content Credentials -tunnistetiedot ratkaisevat tämän ongelman, kun sisällöntuottajat voivat liittää työhönsä tunnistetietoja. Asianmukaisten korvausten ja maineen lisäksi Content Credentials-järjestelmä parantaa myös sisällön näkyvyyttä.

 

Content Credentials -kuvake on merkki luotettavuudesta

Kun näet Content Credentials -kuvakkeen, niin tiedät, että tähän sisältöön on liitetty autenttiset tunnistetiedot: klikkaamalla kuvaketta saat tekijän lisäämät tiedot sisällöstä. Voit tarkistaa tuotoksen alkuperän ja tunnistetiedot myös verkossa, osoitteessa https://contentcredentials.org/verify

 

Miten Content Credentials toimii?

 

Kun tuottaja lisää tunnistetiedot sisältöön, ne tallennetaan osaksi sen muokkaushistoriaa. Prosessi luo pysyvän tietueen, joka auttaa seuraamaan sisällön alkuperää, mahdollista tekoälyn osuutta sekä kaikkia sisältöön liittyviä muutoksia. Tällä hetkellä voit luoda Content Credentials-tunnistetiedot Adobe Photoshopissa, Lightroomissa ja XD:ssä. Ohje tunnistetietojen lisäämiseen Photoshopissa: https://helpx.adobe.com/fi/photoshop/using/content-credentials.html

 

Content Credentials -järjestelmä tarjoaa läpinäkyvyyttä ja luotettavuutta

 

Content Credentials perustuu C2PA:n avoimeen tekniseen määritykseen. Tekniikka paljastaa sisällön muutokset, mutta myös ne laitteet ja ohjelmistot, jotka ovat vastuussa tietojen oikeellisuudesta.

 

Content Credentialsin vahva tulevaisuus

 

Content Credentials -tunnistetiedot ovat tulossa yhä laajemmin käyttöön Internetissä ja avoimen tekniikan suosion lisääntyessä ja vakiintuessa työprosessiin, voimme odottaa näkevämme Content Credentials -symbolin yhä useammissa digitaalisissa tuotoksissa.

 

 

Katso video [10 min] Content Credentialsiin liittyen.

Asiantuntijana Leonard Rosenthol Adobelta:


 

Kun tekoälyasiat askarruttavat, ota yhteyttä:
Teemu Moilanen

Asiantuntija, kouluttaja40 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page