top of page
 • Writer's pictureristo

Entä jos korkeakoululla olisi Zoom Cloud -versio käytössään?

Päivitetty: 31. heinäk. 2023

Suomessa liki kaikki yliopistot ja ammattikorkeakoulut käyttävät opetuksessaan Zoomia, jonka palvelun tarjoaa Nordunet/Funet-verkosto. Tämän

Nordunetin tarjoman, yhteisen, rajoitetun Zoom-palvelun vuosiuusinta on tulossa syyskuussa ja sen kustannukset ovat nousussa. Joten vielä ehtii pohtia, millaista Zoom-palvelua halutaan opetuksessa käytettävän?


Ilona IT on virallinen Zoom-jälleenmyyjä Suomessa, joka on valmis koordinoimaan korkeakoulujen yhteistä Zoom Cloud -hankintaa yhdessä asiakkaidemme kanssa.

Nordunet-Zoom oli mainio projekti

Nordunetin yhteinen Zoom-serveri perustettiin vuosia sitten, koska silloin Zoom ei täyttänyt kaikkia opetuksen tietosuoja- ja turvavaatimuksia. Se oli fiksu ratkaisu tuolloin ja se saatiin skaalattua hyvin yli korona-aikojen.


Nyt tällä hetkellä Zoomin normaali versio, jota kaikki muut asiakkaat käyttävät, täyttää myös korkeakoulujen vaatimukset. Zoom Cloud tarjoaa myös korkeakouluväelle nyt kaikki Zoomin ominaisuudet, mitä onkin kovasti odotettu.


Zoom Cloud on monipuolisempi ja kehittyy nopeammin

Zoomin omaan palveluun tulee tietysti kaikki uudet ominaisuudet heti, eikä kuukausien päästä, jos ollenkaan. Zoom myös kehittyy käyttäjiensä toiveiden mukaan. Pilviversion etuja ovat mm.

 • Nopeampi päivitystahti - uutuudet heti tarjolle

 • Mahdollisuus integroida muihin oppimisen ekosysteemin ratkaisuihin

 • Whiteboard-valkotaulu

 • Pilvitallennus - ja sen integrointi muihin palveluihin

 • Livetekstitys, livetulkkaus

 • Zoom Appsit ja monet muut lisäpalvelut

Nämä kaikki ominaisuudet ovat käytössä lukuisissa kunnissa, kouluissa ja organisaatioissa kautta maailman, niin Suomessakin. Edelleen organisaation asiantuntijat voivat mukauttaa Zoom-palvelun asetuksia niin, että käyttäjät pääsevät itse helpommalla. Ominaisuuksia voidaan muokata ja rajata organisaatio- tai ryhmäkohtaisesti.

Aloitetaan yhteinen keskustelu, luodaan "Zoom Cloud -konsortion" yhteishankinta

Tärkeätä on toki nyt pikaisesti aloittaa keskustelu ja kokoontua pohdintaan ja vertailuun. Nordunet/Funet julkistavat pian asiakaskohtaiset hinnat ja sen jälkeen niitä voidaan verrata Zoom Cloud -version hintoihin.


Kun sama tarve ja aikataulu on kaikilla korkeakouluilla, voimme luoda Zoom Cloud -konsortion, jolloin yhdessä saamme Cloud-version yksittäistä normaalia site-lisenssiä halvemmalla. Yhteisestä konsortiosta kiinnostuneita korkeakouluja on jo tiedossa, mukaan mahtuu.

-> Kun kiinnostuitte, ota yhteys allekirjoittaneeseen!


Tervetuloa myös avoimiin, yhteisiin tapahtumiimme:

 • Keskustelu korkeakoulujen Zoom Cloud -konsortiumista 8.8. klo 14:00-15:00

 • Tulossa elo-syyskuussa myös "Zoom integraatiowebinaari", jossa mukana

  • Class.com, joka tuo uuden ulottuvuuden online-opettamiseen Zoomille

  • Panopto-luentotallennusjärjestelmä, joka integroituu mainiosti Zoomin, Teamsin, Moodlen ym kanssa.

Tekninen siirtymä helppo

Kun haluatte siirtyä Nordunetin Zoomista Zoom Cloudiin, niin tekninen siirtymä on helppo ja mutkaton. Mukana prosessissa on Ilonan ja Zoomin Support.


Zoom on paljon muutakin kuin "meetings" ja "webinars"...


 


Ilona IT on Zoomin virallinen kumppani Suomessa.ANDREI KOLMAKOW

+358 45 129 4657

RISTO KORHONEN


040 505 7655
122 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

コメント


bottom of page