top of page
 • Writer's pictureristo

Ilonalle Red Hatin kumppanuus

Päivitetty: 12. maalisk. 2022

Ilona IT on toiminut Red Hat -ohjelmistojen jälleenmyyjänä jo vuosia, mutta nyt sertifioiduimme uudelle kumppanuustasolle ja viralliseksi partneriksi. Tämä tarkoittaa entistä tiiviimpää yhteistyötä Red Hatin Suomen tiimin ja tukkurimme Tech Datan Red Hat -asiantuntijoiden kanssa.

- Yhdessä pystymme palvelemaan asiakkaitamme entistä paremmin.

Kuvassa Ilonan Miska, Andrei, Harri ja Risto, sekä Techdatan Minna ja Henri. Kuvasta puuttuu Ilonan Christian ja Annukka.


Red Hat -palveluilla turvataan palvelinten toimivuutta


Tässä globaalissa turvattomassa ajassa on tärkeää, että palvelinteknologiat toimivat luotettavasti ja turvallisesti, niin omassa konesalissa kuin ulkoa ostettujen palveluiden. Nyt on tärkeä hetki tarkistaa tilanne ja ryhtyä toimenpiteisiin. "Hyvä toteutus tarvitsee uusinta tietoa ja sitä on tarjolla hyvien verkostojen ja kumppanuuksien kautta. Yhdessä pärjäämme paremmin, siksi Ilonan Softatukku-tiimi tulee myös toimimaan monipuolisesti osaamisen ja yhteistyön kehittämiseksi", toteaa Risto Korhonen Ilonalta.


Red Hat -yhteistyössä Ilona tulee panostamaan kolmeen asiaan:

 1. Red Hat -kampuslisensseihin oppilaitoksille

 2. Kertomaan maksuttomasta Red Hat Academystä kaikille oppilaitoksille

 3. Helpottamaan palvelinten ylläpitoa Red Hatin hallintatyökaluilla


Red Hat -kampuslisensseihin oppilaitoksille


Ensimmäiset korkeakoulut Suomessa ovat jo hankkineet henkilökunnan, opettajien ja opiskelijoiden käyttöön Red Hat Enterprise Linux -ohjelmistot kampuslisenssinä. Investointi on iso, mutta mahdollistaa laajan Red Hat -ohjelmistovalikoiman käytön kaikessa opetuksessa.

 • Red Hat Enterprise Linux Academic Site Subs • Lataa esite tästä

 • Kun kiinnostuit, ota yhteyttä Ilonaan


Red Hat Academy avuksi opetuksen järjestämiseen


Red Hat tarjoaa kaikille korkeakouluille mahdollisuuden hyötyä Red Hat Academyn maksuttomista kursseista. Tämä ohjelma on tarkoitettu opiskelijoille ja kurssien opettajille.

Academyn jäsenyydestä ei aiheudu kuluja, joten kaikki sen toiminnot ovat vain eduksi rikastamaan opetustanne.

Maksuttomat Academyn kurssit ovat käytännönläheisiä sisältäen Linuxin ja uusien teknologioiden (Cloud ja Middleware) ja ovat täysin vastaavat, kuin kaupallisissa koulutuksissa. Opiskelijat voivat yhdistää sekä teorian että käytännön sen perusteella, mitä he tarvitsevat tosielämässä.


Hallinnoi Linux-palvelimia helpommin


Red Hatin eri palveluilla hallinnoit kaikkia palvelimiasi helpommalla, näet ajantasaisen näkymän servereiden toiminnallisuuteen ja voit tehdä kriittisiä päivityksiä nopeammin ja tehokkaammin.

 • Red Hat Satellite server, eli keskitetty elinkaaren hallinta jolla voi sekä asentaa uusia Red Hat palvelimia että työntää päivityksiä / konfiguraatioita. Tässä on web/cli/API käyttöliittymät ja osaa hallita myös virtualisointialustoja.

 • Red Hat Ansible Automation tarjoaa kaiken ICT järjestelmän keskitetyn ja automatisoidun konfiguraation hallinnan. Tällä voi hallita Linux järjestelmien lisäksi myös Windowseja, tallennusjärjestelmiä, verkkolaitteita, ohjelmistoja, pilvipalveluita sekä fyysisiä laitekonfiguraatioita.

 • Red Hat Insights -palvelu jossa nähdään Red Hat järjestelmien tietoturva- ja konfigurointisuosituksia. Toimii hyvin Satelliten ja Ansible Automation -palveluiden kanssa.

 • Red Hat IPA, ”Linux maailman Active Directory”. Tämän AD -vaihtoehdon saa aina RHEL subscriptionin mukana, sen avulla voi tehdä keskitetyn Linux käyttäjien hallinnan ilman että tarvitsee käydä tunnuksia hallinnoimassa kaikissa Linux järjestelmissä erikseen. Voidaan liittää myös olemassa olevaan AD ympäristöön.

 • Cockpit hallintakonsoli Red Hat järjestelmiin (ei-keskitetty), tämän avulla myös ”Windows ylläpitäjät” osaa hoitaa tärkeimpiä halintatehtäviä Linuxeille ja sillä saa myös pelkällä web selaimella Linux päätteen auki

Tulemme kevään aikana järjestämään koulutuswebinaareja Red Hat -palveluiden käyttöön, seuraa viestejämme tai ota yhteyttä, niin tiedämme kutsua Sinut ja kollegasi mukaan.


Miksi Red hat?


Red Hat on maailman johtava avoimen lähdekoodin ratkaisujen tarjoaja. Red Hat luo yhteisöpohjaisten lähestymistapojen avulla luotettavia ja suorituskykyisiä pilvi-, Linux-, middleware, tallennus- ja virtualisointituotteita.

 

RISTO KORHONEN


Myyntijohtaja 040 505 7655, risto@ilonait.fi


Ilona IT on oppimisen teknologian ratkaisujen asiantuntija. Haluamme, että sinulla on parhaat työvälineet käytössäsi, niin laitteet kuin ohjelmistotkin sekä tukea ja inspiraatiota arjessasi.


Ilonalla on mm. puitesopimus Korkeakoulujen ohjelmistohankintojen osalta, nk Softatukku-sopimus.

78 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page