top of page
  • Writer's pictureristo

Ilona IT sai oppilaitosmyyntiin lisää muskeleita Belgiasta

Oppimisen teknologian asiantuntijayritys Ilona IT Oy on saanut uuden omistajan belgialaisesta Academic Softwaresta. Ilonalle tämä tarkoittaa suurempia ja parempia resursseja palvella asiakkaita Suomessa eli Ilona IT jatkaa edelleen itsenäisenä yrityksenä Suomessa. Academic Softwarelle tämä on ensimmäinen ja luonteva askel laajentua nyt Suomeen ja myöhemmin muihin Pohjoismaihin.


Yhteinen omistautuminen oppimisen teknologian ratkaisuihin

Academic Software ja Ilona IT ovat innostuneita tämän kumppanuuden tuomista mahdollisuuksista opetussektorille, koska ne voivat yhdessä tarjota tukeaan oppilaitoksille teknologiaratkaisujen toimittamisessa. Molemmilla yrityksillä on yhteinen Education-DNA, joka tarkoittaa aina oppilaitosten eduista huolehtimista.


Ainutlaatuista synergiaa oppilaitoksille

Ilonan IT:n myyntijohtaja Risto Korhonen kuvailee omistajanvaihdosta näin: "Tavoitteenamme on aina ollut tarjota oppilaitoksille yhdistelmä korkeatasoista ICT-osaamista ja syvää pedagogista ymmärrystä. Tämä ainutlaatuinen yhdistelmä on tehnyt meistä luotettavan kumppanin oppilaitoksille ympäri Suomen. Se, mitä meiltä on kuitenkin puuttunut, on mittakaavan ja laajempien tukirakenteiden etu ja tämän Academic Software nyt mahdollistaa."

Esimerkkeinä tästä on mahdollisuus tarjota lisenssejä aiempaa laajemmin ja edullisemmin, esimerkiksi Adoben, Microsoftin, IBM SPSS:n, LinkedIn Learningin, SketchUp ja Autodeskin ratkaisuja. Ohjelmien ja lisenssien hallintaan on luotu Academic Softwaren -alusta, jonka avulla asiakkaamme voivat optimoida pääsyn ohjelmistoihin ja pilvipalveluihin sekä seurata niiden käyttöä.


Apuja lisenssien hallintaan oppilaitosasiakkaille

Academic Softwaren tehokkuudestaan ja käyttäjäystävällisyydestään kehuttu alusta on nyt tarjolla myös Ilona IT Oy:n asiakkaille. Se pitää sisällään yli 1500 eri ohjelmistoa ja pilvipalvelua.

Academic Softwaren toimitusjohtaja Frederik Meheus kommentoi: "Yrityskauppa on merkittävä mahdollisuus Ilona IT Oy:n asiakkaille. Valjastamalla Academic Software -alustan käyttöönsä he saavat lisenssit paremmin hallintaansa ja samalla virtaviivaistavat toimintojaan ja voivat maksimoida teknologiainvestointiensa hyödyt."


Tietoa Academic Softwaresta:

Academic Software on johtava eurooppalainen, useassa maassa toimiva opetuksen IT-ratkaisujen ja ohjelmistojen toimittaja, joka on sitoutunut parantamaan opetussektorin toimintaa teknologian avulla.


Se tarjoaa tätä varten valikoiman erikoistuneita työkaluja ja alustoja, jotka on suunniteltu virtaviivaistamaan toimintaa, parantamaan oppimistuloksia ja auttamaan opettajia työssään. Academic Softwaren kuuluu osana Signpost Group -konserniin, jolla on 270 työntekijää ja jonka liikevaihto on 190+ Meur. Signpost Group on toimittanut yli miljoona laitetta palveluna oppilaitoksille, Academic Software -alustaa käyttää jo yli miljoona opiskelijaa ja opettajaa.

Tietoa Ilona IT Oy:stä Vuonna 2010 perustettu Ilona IT Oy on palvelee erityisesti oppilaitoksia - varhaiskasvatuksesta yliopistoihin. Viime vuosina Ilona IT on erikoistunut vahvasti ohjelmistojen- ja pilviratkaisujen sekä niihin liittyvien palveluiden myyntiin oppilaitoksille. Tavoitteena on olla asiakkaiden luottokumppani yhdistämällä tekninen ja pedagoginen asiantuntemus. Korkeakoulujen Softatukku-puitesopimus on tästä hyvä esimerkki.

Ilona IT:n liikevaihto on 9,1 Meur ja se työllistää vakituisesti 10 henkilöä.

Verkkosivusto:


Tiedotusvälineiden kysymyksiin vastaa:


Frederik Meheus, toimitusjohtaja, Academic Software BV, frederik@academicsoftware.com +32 496 649 974

Risto Korhonen, myyntijohtaja, Ilona IT Oy, puh. 040 505 7655, risto@ilonait.fi

Tervetuloa tapaamaan Ilona väkeä viikottaisiin webinaareihimme ja eri tapahtumissa. Seuraavan kerran näet meidät osastollamme Korkeakoulujen IT-päivillä HelsingissäKuvassa: Gregory Boulahouache Academic Softwarelta, Risto Korhonen Ilona IT:ltä, Frederik Meheus Academic Softwarelta ja Christian Alopaeus Ilona IT:ltä.


477 katselukertaa0 kommenttia

Comments


bottom of page