top of page
  • andrei049

ILONA EVAKKOON!

Alkava syksy yllätti Ilonan Helsingin-konttorin iloisella vesivahingolla, kun elokuun viimeisenä maanantaina kävi ilmi, että toimistorakennuksessa oli vuotanut vettä juuri meidän tilojemme alueelle kuudennesta kerroksesta alaspäin. Ilonan toimisto sijaitsee tietenkin toisessa kerroksessa, joten voitte varmasti kuvitella, millainen kaaos ja kuivureiden hurina meitä helsinkiläisiä odotti avatessamme toimiston oven maanantaiaamuna.


Jokaisessa sattumuksessa voi tietysti valita, näkeekö asiat valoisalta vai pimeältä puolelta, ja onneksi Ilonan taloushallinnon konkari, Minna, on kuin positiivisen ajattelun oppikirja. Kun sitten tiistai- ja keskiviikkopäivän aikana pääsimme käärimään hihamme ja aloittamaan tavaroiden raivaamisen, tokaisi Minna osuvasti, että ainakin meillä on nyt mahdollisuus tehdä sekä väistötiloista että seuraavista tiloista täysin uudenlaiset ja sellaiset, missä töiden tekeminen on mukavaa ja sujuvaa. Lisäksi voisimme miettiä tavaroille uudet säilytysratkaisut ja viedä viimeiset puolitoista vuotta neukkarin nurkassa läjässä olleet messutavarat vuokrattavaan häkkivarastoon.


Eipä siis muuta kuin hommiin!

Kuvassa huonekasvi, muuttolaatikoita ja sohva, kaikki muuton jäljiltä vielä hieman epäjärjestyksessä.
Tavaran keskellä oltiin välillä kuin labyrintissa. Kuva: Tiina Linna

Kommelluksilta ei täysin vältytty


Muuton fyysisen puolen hoiti Niemi, joka oli lupauksensa mittainen ja todella muutti kaiken – tehokkaasti, nopeasti, järjestelmällisesti ja reippaasti, hyvää asiakaspalvelua unohtamatta. Muita käytännön järjestelyjä hoiti kunnialla Technopolis, jolle tämä vesivahinko oli tietenkin paitsi varmasti eräänlainen murheenkryyni, myös etätyön hiljentämään toimistotaloon elämää tuova piristysruiske.


Mainittakoon kuitenkin tässä välissä, että koska kommellukset yleensä tulevat useamman tapauksen ryppäissä, saimme mekin osamme niistä Ilonan syksyn kick off -tapahtuman kautta. Nämä kaksi hyvin erilaista kokonaisuutta osuivat nimittäin juuri samoille päiville, joskin ensi mainitussa tarvittiin lähinnä hartiavoimia, jälkimmäisessä aivotyöskentelyä. Kauhun tasapaino ei toisin sanoen päässyt järkkymään.


Kuvassa uuden toimiston sohva ja sen päällä iso valokuvataulu, jossa hymyileviä lapsia. Sohvapöydällä kello odottaa vielä pääsyä seinälle.
Tavarat ja kalusteet alkavat löytää paikoilleen väistötiloissa. Kuva: Minna Ollila


Maakuntamatkailua ja tehokkaita työtunteja


Yhdessä sovittiin sitten, että ajelisimme Minnan kanssa torstaiaamuna aikaisin Etelä-

Savoon osallistuaksemme kick offin pääpäivään ja hurauttaisimme hybridi-Toyotallani takaisin Helsinkiin viimeistelemään toimiston pakkaamisen perjantaina aamiaisen jälkeen. Aika paljon tuli siis istutuksi autossa parille päivälle, joskin toinen vaihtoehto olisi ollut ajaa vielä torstai-iltana takaisin Helsinkiin, enkä tiedä, kuka sitä olisi jaksanut tehdä.


Onneksi käytännön asiat sujuivat kaikin puolin hyvin niin kick offissa kuin muuttohommissa, ja saimme toimiston tavarat väistötiloihin jo maanantaiaamupäivän aikana. Käsillä tekeminen ja oman työn jäljen välitön näkyminen olivat hallitseva teema vielä tavaroiden kantamisesta seuraavanakin päivänä.

Kelta-valkoinen laatikostokaluste ikkunan edessä, sen päällä on radio, kolme anopinkieltä ja rivi Teemu-nalleja.
Teemu-nallet rivissä kaapiston päällä ikkunan edessä. Kuva: Minna Ollila.

Mutta nyt kaikki on lopulta järjestyksessä, Niemen punaiset muuttolaatikot väliaikaisen toimiston kakkoshuoneessa suljettavan oven takana ja päivittäisessä käytössä olevat tavarat purettuina omille paikoilleen. Me Minnan kanssa onnittelimme itseämme, kiitimme toisiamme hyvästä ja tehokkaasta työpanoksesta ja totesimme yksissä tuumin, että kyllä tästä väistötilastakin saatiin oikein kiva ja viihtyisä toimisto. Ainakin siksi aikaa, minkä vesivahingon tuhojen korjaaminen varsinaisissa tiloissamme kestää ja pääsemme takaisin toisen kerroksen rauhaan ihailemaan ikkunasta näkyvää merta ja saaristonäkymää.


 

ILONA IT


on oppimisen teknologian ratkaisujen jälleenmyynti- ja koulutusyritys.
241 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Commentaires


bottom of page