top of page
  • andrei049

Helpompaa kuin heinänteko – uusi alusta auttamaan digihyvinvoinnissa

Päivitetty: 1. maalisk. 2022

Academic Software sujuvoittaa arkea ohjelmistojen asennuksissa.

Maailmanlaajuinen koronapandemia muutti lopullisesti digitalisaation roolia koulutusjärjestelmässämme sekä kiihdytti sen jo ennestään kovaa vauhtia. Nyt kaikki maat satsaavat isosti koulutusjärjestelmiensä digitalisaatioon.


Digitalisaation mukanaan tuomat edut houkuttelevat oppilaitoksia ja viranomaisia, mutta samalla sen haasteet voivat tuntua ylitsepääsemättömiltä: kuinka varmistaa, että kaikilla opiskelijoilla on pääsy tarvitsemiinsa digitaalisiin ympäristöihin ja työkaluihin heidän olinpaikastaan tai käytössään olevista laitteista riippumatta? Miten koulut käytännössä organisoivat digitaaliset resurssit ja varmistavat, että jokainen pääsee käsiksi tarvitsemaansa tietoon ja työvälineisiin, kun vanhat kunnon tietokoneluokat on korvattu oppilaiden omilla laitteilla ja pilvipalveluilla?


Juuri tässä Academic Software -ohjelmisto rientää apuun. Se kehitettiin digitaalisen omaisuuden hallinnoimiseen oppilaitosympäristöissä. Academic Software -alusta saavuttikin nopeasti suurta menestystä, ja sitä käyttävät jo tuhannet oppilaitokset ympäri Euroopan.

Ilona IT on Academic Softwaren edustaja Suomessa

Opiskelija pääsee Academic Software -alustalle omalla käyttäjätunnuksellaan. Helppokäyttöinen alusta näyttää käyttäjälle hänelle räätälöidyn valikoiman niistä ohjelmistoista, pilvipalveluista ja oppimisalustoista, joihin hänellä on käyttöoikeus. Selkeitä, käyttäjäystävällisiä ohjeita seuraamalla opiskelija ohjataan asennus- ja aktivointiprosessin läpi, minkä jälkeen hänellä on pääsy kaikkiin käytössään oleviin digitaalisiin palveluihin.


Jos mutkia matkaan kuitenkin tulee, helposta käyttöönottoprosessista huolimatta, kuuluu Academic Softwareen lisäksi helpdesk-palvelu, josta opiskelija saa halutessaan tukea usealla eri kielellä. Tukea voi pyytää sähköpostitse, chatissa tai puhelimitse – ja tarvittaessa helpdeskin työntekijä voi jopa ottaa käyttäjän näytön etäohjaukseen ongelmien ratkaisemista varten. Ei siis tarvitse olla ATK-noheva, että tästä eri ohjelmien asennuksen prosesseista selviää.


Eräs Academic Softwaren kantava ajatus on, ettei opettajankaan tarvitse kämmenet hikisinä jännittää, miten selviää, kun luokassa otetaan käyttöön jokin digitaalinen työkalu. Jos ongelmatilanteita tulee, eikä käyttöönotto ota sujuakseen, opettaja voi keskittyä opettamiseen, sillä Academic Softwaren helpdesk-palvelu ottaa tietotekniikan kanssa kamppailevan oppilaan siipiensä suojaan.


Academic Softwarea vie eteenpäin halu ja intohimo tarjota parasta mahdollista tukea koko koulutusjärjestelmälle. Academic Softwaressa etsitään jatkuvasti uusia tapoja helpottaa niin opettajien, opetushenkilöstön kuin tutkijoiden ja opiskelijoidenkin elämää.


Academic Software haluaa kehittää opetusta ja oppimista takaamalla saumattoman pääsyn käytössä oleviin digitaalisiin resursseihin. Tavoitteena on keventää opiskelijoiden, opettajien, luennoitsijoiden, tutkijoiden ja hallinnollisten palvelujen digikuormitusta. Siksi Academic Software panostaa loppukäyttäjäkokemukseen.


 
59 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Komentarze


bottom of page