top of page
  • maj-britt

Syksyn kaamokseen virtapiikki – Tule mukaan online tai nauti omassa tahdissa!

Päivitetty: 7. marrask. 2022Online-taitajat -koulutuksessa saat käyttöösi ohjevideot, tukimateriaalit sekä täydentyvät resurssit, ja mikä parasta: yhteisön Emillissä. Jos et ehdi koulutus-liveen, voit opiskella ja kerrata sisällöt itsenäisesti. Niitä päivitämme koulutusjakson aikana ja sen päätyttyä.


Voit koska tahansa kysyä ilonalaisilta jelppiä koulutuksesta Emillissä!


Koulutus on maksuton, Opetushallituksen rahoittama ja sen kohderyhminä ovat perus- ja toisen asteen ja aikuiskoulutuksen ja vapaan sivistystyön rehtorit ja opettajat.


Ilonan Teemu ja Maisa järjestävät pimenevien perjantai-iltapäivien parhautta neljä kertaa livenä klo 12–14.30


Edit: Ilmoittautuminen on päättynyt. Kiitos kaikille ilmoittautuneille, nähdään syksyn koulutuksissa!


Online-taitajat (3op)

Zoom ja Teams kehittävät alvariinsa alustojaan. Välillä on hyvä kurkata, mitä uutta ne ovat kehittäneet. Ennen jokaista koulutussessiota voit esittää ennakkokysymyksiä, joihin kaipaat tarkennusta tulevassa teemassa: kouluttajat huomioivat ne sisällössä.


Tiesitkö muuten, että Canva on maksuton edu-puolelle? Se on mainio työväline myös online-ryhmän yhteisen tuottamiseen ja tekemiseen. Tätä aihetta pureskellaan sessiossa kolme.


Lisäetu

  • Haemme samalla mukaan kahta kokeilukuntaa ilmoittautumisen yhteydessä (joista toinen Microsoft Azure ja toinen Google), Tarjoamme niille maksuttomana Canva Edun keskitetyn käyttöönottokonsultoinnin. Käyttöönoton toteuttaa Ilonan tekninen asiantuntija Andrei Kolmakow yhdessä kuntasi IT-hallinnon kanssa. Valitsemme Canva Edu -kunnat kiinnostuneiden joukosta ja kaikille lopuille kiinnostuneille tarjoamme myöhemmin 50%:n alennuksen konsultoinnista.

Tutustu Canva Eduun täällä.Sessio 1: Mitä uutta Zoom on tuonut opetukseen?

Milloin: 18.11.2022 klo 12–14.30 (2,5 h)


Ensimmäisessä sessiossa tutustutaan lyhyesti Zoomin maksuttoman tilin muutoksiin tapahtuman järjestäjän näkökulmasta. Sen jälkeen kerrataan Zoomin InMeeting -perusteet. Lopuksi tutkitaan Zoomin uudet Top 5 -ominaisuudet sekä pohditaan niiden pedagogista käyttöä. Samassa yhteydessä katsotaan uudistukset myös Zoom-portaalista käsin sekä päivitetään “Selainosallistujan rajoitukset” -lista.


Kouluttajat: Maj-Britt Kentz ja Teemu Moilanen


Koulutus järjestetään Zoomissa. Tapahtuma tallennetaan ja osallistujat anonymisoidaan.Sessio 2: Teams opetuskäytössä ja uudet tuulet opetukseen

Milloin: 25.11. klo 12–14 (Huom! 2h)


Kerrataan Teamsin perusteet ja käydään läpi pedagogisesti keskustellen järjestelmän uudet ominaisuudet.


Kouluttajat: Teemu Moilanen ja Maj-Britt Kentz


Koulutus järjestetään Teamsissa. Tapahtuma tallennetaan ja osallistujat anonymisoidaan.Sessio 3: Etäopetuksen yhteisölliset työvälineet

Milloin: 2.12.2022 klo 12–14.30 (2,5h)


Yhteisöllisyyttä tukevat työvälineet online-opetuksessa. Muistathan, että Canva on maksuton edu-puolelle? Lue lisää!

Canva, Jamboard, Padlet, Microsoft Whiteboard


Kouluttajat: Maj-Britt Kentz ja Teemu Moilanen


Koulutus järjestetään Teamsissa. Tapahtuma tallennetaan ja osallistujat anonymisoidaan.Sessio 4: Sujuva ja saavutettava online-sessio

Milloin: 9.12.2022 klo 12–14.30 (2,5h)


Online-opetuksessa pitää muistaa kiinnittää huomiota tavallista enemmän mm. jaettavan esityksen diojen asetteluun. Hyvää suunnittelua on myös testaaminen osallistujan näkökulmasta. Sujuvuutta opetukseen tuovat yhteiset pelisäännöt.

Session loppupuolella siirrytään Zoomista tauon kautta Teamsiin, jota tarkastellaan erityisesti saavutettavuuden näkökulmasta.


Kouluttajat: Maj-Britt Kentz ja Teemu Moilanen


Koulutus järjestetään Zoomissa ja Teamsissa. Tapahtuma tallennetaan ja osallistujat anonymisoidaan.


 

TEEMU MOILANEN      MAJ-BRITT KENTZ

Kouluttaja Kouluttaja

+358 40 522 2051 +358 45 630 6303

547 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page