top of page
 • Writer's pictureristo

Kuntoutuskouluttajat teki etäopetuksesta uuden normaalin

Päivitetty: 29. tammik. 2021

Koulutuskenttä on muuttunut pysyvästi. Etäosallistumisen hyödyt oivallettuaan ihmiset odottavat oppimisen onnistuvan myös verkossa. Suomen Kuntoutuskouluttajat siirsi Ilona IT:n avustuksella lähes koko koulutustarjontansa paikkariippumattomaksi – ja pystyi jatkamaan liiketoimintaansa rajoituksista huolimatta.


Kuntoutusalan täydennyskoulutusta tuottavan Suomen Kuntoutuskouluttajat Oy:n vuoden 2020 kalenteri oli täynnä, ja suunnitelmissa oli 150 koulutuspäivää käytännönläheisenä lähiopetuksena Helsingin Haagassa sijaitsevissa koulutustiloissa.

– Kun poikkeustilanne sitten yhtäkkiä sulki oppilaitokset, mekin siirsimme muutamia teoriapainotteisia koulutuksia webinaareiksi. Koulutuksiin ilmoittautui kuitenkin vain muutama henkilö. Käytännössä toimintamme seisahtui täysin, kuvaa toimitusjohtaja Katja Tonteri monen koulutusyrityksen tilannetta.


Suunnitelmallinen muutos


Opiskelijoiden ensireaktioista huolimatta Kuntoutuskouluttajilla nähtiin, että paluuta lähikoulutusmaailmaan ei enää ole, vaan poikkeustilanteen opit tulevat muuttamaan koulutusalan pysyvästi.

– Visiomme on olla kuntoutusalan arvostetuin ja tunnetuin täydennyskouluttaja Suomessa. Halusimme ottaa myös etäopetuksen haltuun koulutuksen laatu edellä, joten hankimme rahoituksen ja asiantuntijat avuksemme suunnittelemaan toteutusta.


Katja Tonteri otti yhteyttä opetusalan etäratkaisuihin erikoistuneeseen Ilona IT:hen. Kevään aikana Ilonan Risto Korhosen johdolla paneuduttiin ensin siihen, mitä kaikkea verkossa voi opettaa ja miten. Työ aloitettiin, ja tavoitteena oli saada hyvä kokonaiskuva etäkouluttamisesta. Eri teknologioihin tutustumisen jälkeen Ilona IT teki konkreettisen ehdotuksen siitä, miten ja millaisilla laitteilla kuntoutusalan koulutus kannattaisi viedä verkkoon.

– Koulutuksiin sisältyy paljon käytännön harjoituksia, kuten jalkojen tutkimista tai keskivartalon hallinnan tai kinesioteippausten harjoittelua. Nämä erityistarpeet oli otettu hyvin huomioon, ja etäopetusta varten tiloihin hankittu tekniikka on osoittautunut juuri meille sopivaksi, Tonteri kiittää.


Uusi alku syyskuussa


Uuden tekniikan myötä Suomen Koulutuskuntouttajien koulutuskalenteri 2021 on astunut uuteen aikaan: koulutuksista 70 prosenttiin voi osallistua etänä ja ainoastaan manuaalisen käsittelyä sisältävät kokonaisuudet järjestetään lähiopetuksena. Yhteistyö Ilonan kanssa on jatkunut kouluttajia etäkouluttamisessa opastaen ja tukien.

– Etämaailman tultua tutuksi sekä meille että asiakkaillemme, saimme palautettua liiketoiminnan lähes entiselle tasolle lopulta todella nopeasti. Iso kiitos Ristolle siitä, miten kärsivällisesti ja ymmärrettävästi hän on meitä neuvonut ja valanut meihin luottamusta ja kokeiluintoa.

– Verkon ei kannata antaa rajoittaa. Lähes kaiken voi nykyään toteuttaa hyvin ja laadukkaasti myös etäyhteyksillä, kunhan on oikeat työkalut käytössä ja harjoitellaan käyttämään niitä tarkoituksenmukaisesti, Risto Korhonen muistuttaa.Tulevaisuuden lisäksi Katja Tonteri näkee etäkoulutuksissa sekä etä- ja lähiopiskelun yhdistämisessä uusia mahdollisuuksia, kun välimatkat eivät enää rajoita täydennyskouluttautumista.

– Etätoteutukset tasa-arvoistavat ja helpottavat osallistumista. Koulutuksiimme osallistuttaan ympäri Suomea, ja nyt myös kauempaa tulevat voivat osallistua helpommin etäyhteyksien avulla. Myös kuntoutusalan yrittäjien on varmasti helpompi tulla mukaan, kun työajasta kouluttautumiseen menevä aika lyhenee merkittävästi.


INFO-OSIO

Mitä teimme yhdessä?

 • Esikartoitus etäkouluttamisen mahdollisuuksista ja vaatimuksista

 • Kartoitus etäjärjestelmien eroista ja vaihtoehdoista

 • Kartoitus etätyön välineistä

 • Ehdotus tarpeenmukaisista välineistä ja ratkaisuista

 • Järjestelmä- ja laitetoimitukset

 • Jatkuva tuki ja opastus

 • Oman henkilökunnan ja kouluttajaverkoston kouluttaminen


Tekniset ratkaisut

 • Zoom-organisaatiolisenssin käyttöönotto

 • Logitech Rally ja C930 webkamerat

 • Jabra 810 kokousmikki, Jabra Evolve2 40 headsetit, Catchbox Plus esiintyjämikeillä

 • Liikuteltava Padcaster-jalusta rullilla

 • Lisäksi asiakkaan omia laitteita soveltuvin osin


Lue lisää Kuntoutuskouluttajien etäkoulutuskokemuksista yrityksen omassa blogissa:


Kuntoutuskouluttajien oma blogit:

 

Miten haluaisit meidän auttavan teidän etätyöskentelyänne?

RISTO KORHONEN

Myyntijohtaja, 040 505 7655, risto@ilonait.fi


Ilona IT on etätyön ja -kouluttamisen ratkaisujen asiantuntijayritys. Haluamme löytää asiakkaalle parhaat välineet etätyöskentelyyn ja varmistaa koulutuksillamme ja tukipalveluillamme niiden laadukas käyttä. Ilona IT on Zoomin virallinen kumppani Suomessa.

117 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page