top of page
 • Writer's pictureristo

Ilona IT mukaan Hanselin 600 miljoonan kisaan!

Päivitetty: 16. syysk. 2021

Kuntien tietotekniikkahankintoihin tulee mullistava muutos, kun julkishallinnon hankintayhtiö Hansel on kilpailuttamassa uudestaan kuntien käyttämän IT-hankintasopimuksen. Aikaisemmin yksi laitetoimittaja on valittu toimittamaan kaikki laitteet 4 vuoden ajaksi.

Nyt tilanne on kuitenkin toinen, sillä uudessa dynaamisessa hankintakilpailussa IT-toimittajia voi olla useita ja asiakas voi minikilpailuttaa heidän välillään määritellen itse omia laatu- ja palveluvaatimuksiaan. Kun kyse on 600 miljoonan euron arvoisista kuntien hankinnoista, tulee muutos käytännössä tarkoittamaan suurta määrää minikilpailutuksia, joilla hankitaan tekniikkaa täsmäkäyttöön.


Täysin avoin ja reilu kilpailutus tämäkään ei ole, sillä kilpailutuksessa on kaksi eri luokkaa, joissa toimittajien määrää rajoitetaan eri tavoin, esimerkiksi liikevaihdon suuruudella:

 • 1-luokassa IT-toimittajalle on asetettu minimiliikevaihdoksi 50 miljoonaa euroa.

 • 2-luokassa IT-toimittajalla pitää olla monta todella suurta laiteasiakasta entuudestaan ja 5 miljoonan euron liikevaihto.

Ilona IT ei näin ollen pääse suoraksi kumppaniksi kuntien varsinaisiin laitehankintoihin.


Ilona IT mukaan alihankkijana tai ryhmittymän kumppanina


Pienenä ja ketteränä IT-toimijana me olemme aina tehneet hyvää yhteistyötä isojen IT-toimijoiden, kuten Atean, Dustinin ja Tietokeskuksen, kanssa. Näin koulut ja kunnat ovat lopulta saaneet Ilonalta apua arkeensa.

Uusi kilpailutus mahdollistaa sen, että teemme entistä tiiviimmin yhteistyötä yhden tai useamman ison IT-toimijan kanssa. "Käytännössä voimme hakeutua alihankkijaksi tai toimijaksi ryhmittymään ja olemmekin kaikille yhteistyöratkaisuille avoimia", toteaa Ilonan myyntijohtaja ja yrittäjä, Risto Korhonen.


Jatkossa kunta-asiakkaiden on hyvä muistaa vaatia käyttöönsä niitä ratkaisuja, jotka tukevat juuri heidän tarpeitaan oppimisessa ja opettamisessa.


Ilona IT on erikoistunut oppimisen teknologian ratkaisuihin. Meillä on vuosien kokemus ja osaava 10 hengen tiimi:

 • Hyvät laiteratkaisut oppimiseen (Apple, Chromebook)

 • Pedagogiset koulutukset (varhasikasvatuksesta korkeakouluihin)

 • Vankka softalisenssien osaaminen (Softatukkuri-puitesopimus)

 • Akateemiset erityisohjelmat (ATLAS.ti, CloudReady, ThingLink, jne)

 • Online-järjestelmien osaaminen ja myynti (Zoom, Adobe Connect, Meet, Teams)

 • Mobiililaitehallinta opetuksen käyttöön

 • Maker-tuotteeiden (STEAM, VR) myynti ja koulutus

 • Oma tuotekehitys Emill-yhteisöpalvelualustan kehittämisessä

Kunta-asiakas, kun mielessäsi on kehittää osaamista tai teknologian ratkaisuja, ota yhteyttä. Buukkaa tästä aika alkukeskustelulle.


 

RISTO KORHONEN


Myyntijohtaja


040 505 7655, risto@ilonait.fi


Ilona IT on oppimisen teknologian ratkaisujen asiantuntija. Haluamme, että sinulla on parhaat työvälineet käytössäsi, niin laitteet kuin ohjelmistotkin.

311 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page