top of page
  • Writer's pictureAndreiKolmakow

Aina ei tarvitse hankkia uutta

Päivitetty: 17. toukok. 2021

Aina ei tarvitse ostaa uutta! Neverware CloudReady auttaa sekä kotitalouksia (täysin maksuton!) että oppilaitoksia uudessa haastavassa tilanteessa antamaan vanhentuneille laitteille uutta eloa. Lähes mikä tahansa alle 10-vuotias kone voidaan helposti muuntaa Chrome -laitteeksi ja näin "puhaltaa" uutta eloa laitevanhukseen.

 

CloudReady perustuu Googlen Chromium OS -käyttöjärjestelmään eli samaan avoimen lähdekoodin arkkitehtuuriin kuin se, jota käytetään Chromebookeissa ja Chrome OS -käyttöjärjestelmässä. Käyttöjärjestelmä on Googlen hyväksymä tapa muuntaa Windows-laitteet siten, että niitä voidaan hallita Chromebookien tavoin. Näin vanhat kannettavat tietokoneet ja pöytäkoneet voidaan muuttaa nopeiksi ja turvallisiksi Chrome-laitteiksi.


Miten asennat CloudReadyn?


CloudReady:n asentaja on helppokäyttöinen asennustikku, joka laitetaan uudistettavaan koneeseen kiinni ja tuo kone käynnistetään tältä tikulta. Tämän jälkeen tikku tarkistaa voidaanko koneelle asentaan Chromium -käyttöjärjestelmä ja ohjaa sen jälkeen helppokäyttöisellä wizardilla asentajaa eteenpäin. Toki kannattaa muistaa, että tikku "jyrää" koneen tyhjäksi asentaessaa Chromium -käyttäjärjestelmän.


Koska CloudReady asennetaan standardiin "Windows-rautaan", niin näiden laitteiden käynnistäminen onnistuu myös ulkoiselta medialta toisin kuin aidon Chromebookin käynnistys. Näin käytännössä laitteet voidaan myös käynnistää vaikkapa Suomen ylioppilaskirjoitusjärjestelmän käynnistysmedialta! Toki edellyttäen, että laite täyttää tämän järjestelmän spesifikaatiot.


CloudReady avuksi oppilaitoksille

CloudReady on auttanut lukuisia kouluja Iso-Britanniassa budjettihaasteiden kanssa. Laitteita on saatu enemmän käyttöön ja kouluissa on voitu paremmin hyödyntää digitaalisia materiaaleja sekä uusia tapoja opiskelussa. Myös korona-pandemian aikana on voitu hyödyntää etäopetusta merkittävästi paremmin.


Kouluille ja organisaatioille toimitettavassa CloudReady:ssä paketoidaan mukaan aina Chrome hallintalisenssi. CloudReady -bundle on vuosimaksullinen ja maksaa kouluille 34 € / laite / vuosi. Lisenssi siis sisältää itse CloudReadyn ja myös hallintalisenssin. Itse hallintalisenssi poikkeaa perinteisestä oppilaitoslisenssistä siinä mielessä, että lisenssin takana olevaa konetta voidaan vaihtaa tarvittaessa esimerkiksi laiterikon sattuessa.


Chrome Education Upgrade -päivityksen edut

  • Suojattu laitehallinta, jossa on mahdollisuus ottaa käyttöön samat käytännöt kaikissa laitteissa

  • Laiteasetusten räätälöinti koulun käytäntöjen mukaisesti

  • Laitteiden lukitseminen kokeiden ajaksia

Testaa CloudReady:ä täysin maksutta omalla koneellasi kotikäyttöön, ohjeet ja asentajan löydät tästä linkistä: https://www.neverware.com/freedownload


CloudReady lisäinfoa: https://www.neverware.com/

 

ANDREI KOLMAKOW


Technical Manager

andrei@ilonait.fi

+358 45 129 4657

Sovi palaveri Andrein kanssa


Andrei on Ilona IT:n tekninen guru. Hän on perehtynyt niin Microsoft 365:een, Googlen palveluihin kuin mobiililaitteiden etähallintaan vmware Workspace ONE -palvelulla


 

330 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page