top of page
Influencer Shooting a Video

VIDEO
TARINANKERRONNASSA

Mobiili videotuottaminen

Multimodaaliset tuotokset, joissa yhdistyy kuva, ääni, teksti, video ja ulkoiset resurssit edistävät tuottajan monilukutaitoa. Ne myös monipuolistavat viestin näkyväksi tekemistä. Videoilla voi tuoda ajatuksia esille, luoda tutoriaaleja, antaa antaa tehtäviä tai vaikka toteuttaa arviointia. Ilonan koulutus on työpaja, jossa opit tuottamaan videoanimaatiota, luomaan Green Screen -videoita, editoimaan tuotoksia ja opit jakamisen ja julkaisemisen periaatteet.

Image by Steve Johnson

GREEN SCREEN VIDEOT (JA KUVAT) IPADILLA

Green Screen -taustakangas ja -sovellus sekä kuvaustelineet tarjoavat mahdollisuuden monipuolistaa opetusta ja tehdä näkyväksi vaikkapa projekti- tai tutkimustyötä.

Menetelmä soveltuu opitun vertaisarviointiin ja reflektointiin sekä osaamisen näyttämiseen. Green Screen-kuvissa ja -videoissa panostetaan yleensä taustan edessä esiintyvän henkilön rooliin tietyn asian näyttäjänä tai kertojana. Kankaan ja sovelluksen avulla henkilö tai kohde voidaan upottaa erilaisiin taustamaisemiin tai nettisivulle, liikkuvaan väkijoukkoon, projektidian eteen, ohjevideoon tai vaikka kesäiseen vehnäpeltoon.

Green Screen -työpaja voidaan toteuttaa sekä etä- että lähikoulutuksena. Työpajassa opitaan tuottamaan, muokkaamaan ja jakamaan kuvia ja videoita sekä saadaan ideoita niiden monipuoliseen hyödyntämiseen omassa opetuksessa.

Työpajassa hyödynnetään Green Screen by Do Ink-mobiilisovellusta ja työskentely tapahtuu iPadella. Do Ink-sovelluksen lisäksi käydään läpi iMovien Green Screen ominaisuudet ja reunaehdot.

Työpajat voidaan järjestää laajana 6 tunnin (etätyöpaja 2x3h) kokonaisuutena tai tiiviinä 3 tunnin toteutuksena.

IMOVIE HALTUUN

iMovie on iPadin (maksuton) vakiosovellus. Se tarjoaa monipuolisen valikoiman työvälineitä korkealaatuiseen videoeditointiin. Editorissa videota voi rajata ja korjailla, irrottaa äänileikkeen videosta ja tuoda näytölle videon sijaan, vaikka taustakuvan. Videoleike videossa sekä erilaiset siirtymät, taustamusiikki ja tekstitys luovat ammattimaisen lopputuloksen.

Työpajatyyppisessä koulutuksessa opit käyttämään iPadin iMovie-sovellusta niin, että itse tuotetut videot tukevat opetuksen pedagogisia tavoitteita monipuolisesti.


Työpajassa opit

  • koostamaan elokuvan video- ja kuvaleikkeitä hyödyntäen,

  • lisäämään tekstityksen

  • tallentamaan ääntä

  • lisäämään taustamusiikkia/ääniefektejä

  • lisäämään ja poistamaan äänileikkeitä

  • käyttämään filtterietä

  • hidastamaan, nopeuttamaan ja monistamaan äänileikkeitä

  • luomaan videovideossa efektejä

  • tallentamaan ja julkaisemaan videon.

Työpaja voidaan toteuttaa joko etä- tai lähikoulutuksena koulutusryhmille.

SPARK VIDEO

Työpajatyyppisessä koulutuksessa oppii luomaan havainnoisia videoita ja digitaalisia tarinoita. Tuottaminen on vaivatonta, sillä valmiit julkaisupohjat, musiikki-, kuva- ja symbolikirjasto jouduttavat työskentelyä. Työpajassa oppii myös miten videoita voi yhteistuottaa. Valmiit videot voidaan tallentaa omalle päätelaitteelle tai ne voidaan julkaista suoraan Spark-verkkolinkkinä. Verkkolinkin etu on se, että videota voidaan täydentää ja muokata myöhemmin uudelleen ja linkkiä päivittämällä katselija näkee aina uusimman version.

Koulutus voidaan toteuttaa etä- tai lähikoulutuksena.

VIDEOANIMAATIOT STOPMOTION -SOVELLUKSELLA

Kun haluat päästää mielikuvituksen valloilleen, niin silloin on animaation aika!

Luo elokuvia kuin Pixarin ammattilaiset kuva kuvalta. Animaatiotarinoissa näytellään esineillä, siis vaikkapa leluilla tai muilla tavaroilla.

Stop Motion Studio on vakaa sovellus sekä Androidille että iPadille ja se on maksuttomanakin riittävän monipuolinen työväline animaatioiden tekemiseen. Animaatiotyöpajassa opit animaation tekemisen salaisuudet.

HELPPOA KUIN MIKÄ!

iMovie tuottaminen on helppoa. Luo video just-in-time tai työskentele projetinomaisesti: suunnittele, kuvaa ja järjestele aineistot. iMovie soveltuu myös Green Screen tuottamiseen. Jos sinua kiinnostaa kuunnelmat, niin sekin onnistuu iMoviella. Valmiin tuotoksen julkaiseminen suoraan YouTubeen tai Vimeoon on kameranrullalta joutuisaa.

Lataa Emill ja opiskele itsenäisesti iMovie oppimispolku!

bottom of page