• Tiina

Ilonan asiantuntijaesittelyssä Miska Riekkinen

Päivitetty: elo 24

Koska moni teistä tuntee vain yhden meistä, päätimme esittäytyä vuoron perään koko porukan voimin. Ensimmäisenä framille pääsee Ilonan Miska Riekkinen. Miska on ollut osa tätä valiojoukkoa jo viisi vuotta, hän työskentelee Adobe Connect ja Zoom-järjestelmien sekä esitystekniikan ratkaisujen parissa. Miskalta saa apua myös webinaarien ja eri verkkolähetysten teknisessä toteutuksessa. Vapaa-ajallaan Miska nauttii musiikista. Tämä monipuolinen tekniikkakonkari harrastaa nimittäin kitaran ja basson soittoa.
- Mukavinta työssäni on auttaa asiakkaita löytämään juuri heidän tarpeisiinsa sopivat ratkaisut, Miska kertoo.


Verkkonormaali on etätyön käytänteineen ja tapahtumineen saanut rinnalleen myös hybriditilaisuuksia, joihin osa vieraista ja jopa puhujista voi osallistua etäyhteyden välityksellä. Se tuo asiantuntijoille jälleen uutta haastetta ja mahdollisuuksia kehittää omaa osaamistaan palvellen samalla asiakkaita entistä monipuolisemmin.


Kun verkkolähetyksiä järjestetään koko ajan vain enemmän ja niiden houkuttelevuuteen liittyvät laatustandardit kasvavat, kannattaa asioita ajatella uudesta kulmasta, jos haluaa oman lähetyksensä erottuvan joukosta.

- Kaikkein tärkeintä on, että lähetys pysyy aikataulussa ja että taukoja on riittävästi. Hyvällä juontajalla on todella iso merkitys. Myös keventävien ohjelmanumeroiden mukaan ottamista kannattaa miettiä, varsinkin pitkissä webinaareissa, hän jatkaa.Keskiössä tekniikan toimivuus

Lähitapaamiset ovat nykyään luksusta ja etä on uusi normaali. Miskan mielestä etäkohtaamisia järjestävän kannattaa panostaa tapahtuman tekniseen toteutukseen, koska sillä voidaan taklata etukäteen monia haasteita, joihin ei välttämättä ole kauhean helppoa lennosta reagoida – ainakaan ilman suunnitelmaa.

- On tärkeää varmistaa tekniikan toimivuus ja pitää tekniset harjoitukset varsinkin etäesiintyjien kanssa. Kun tekniikan toimivuus on varmistettu etukäteen, on helpompi keskittyä itse asiaan lähetyksen aikana.

Vuosien varrella tämä tekniikkataituri on kohdannut mitä erilaisimpia haasteita. Positiivinen mies on kuitenkin valmis hakemaan ratkaisuja tarvittaessa myös laatikon ulkopuolelta. Kiinnostavana projektina Miska mainitsee hybriditilaisuudet, joissa osa esiintyjistä on etänä ja osa paikan päällä.


Miska soittaa sähkökitaraa.
Kuva: Marco Rigano.
- Parhaiten mieleeni on jäänyt eräs Tampereella järjestetty hybriditilaisuus, jossa esiintyjiä oli yli 20 ja todella moni heistä etänä. Myös osa paneelikeskustelun esiintyjistä oli etänä, mikä toi oman lisämausteensa tapahtumaan. Tilaisuuden aikataulu oli tiukka, joten etäesiintymiset ja tekniikka piti toimia kuin rasvattu. Toteutus meni kaikin puolin hyvin, Miska hymyilee.

- Koska ennakoimme ja pidimme esimerkiksi tekniset harjoitukset etäesiintyjien kanssa, iso hybriditoteutus onnistui ja kaikki meni niin kuin piti. Myös tilaisuuden vetäjän ja tekniikasta vastaavan henkilön välinen tiedonvaihto on erittäin tärkeässä roolissa, hän tuumaa.Miskasta sanottua

- Tapahtumanturvaaja-palvelu toimi juuri niin kuin oli luvattu. Tapahtuman järjestäjinä saimme keskittyä sisällön miettimiseen eikä tarvinnut huolehtia yhtään mistään teknisistä asioista. Tapahtumanturvaajamme Miska oli ammattitaitoinen, ripeä ja ystävällinen ja hoiti homman todella mallikkaasti. Lämmin kiitos! Suosittelen ottamaan erityisesti isompiin tapahtumiin tapahtumanturvaajan, jotta omat yöunet on turvattu ja tapahtumassa voi itse keskittyä olennaiseen eli sisältöön.

Riikka Harju, Päijät-Hämeen kesäyliopiston rehtori

Rakkautta ja valoa – tie hyvään tulevaisuteen -teoksen julkistamistilaisuus. 6.5.2021


Onko teillä tulossa tärkeä verkko- tai hybriditilaisuus?

Voit ottaa Miskaan yhteyttä webinaarien, verkkokoulutusten ja eri verkkolähetysten tekniseen toteutukseen ja tukeen liittyvissä kysymyksissä. Hänen osaamisalaansa ovat lisäksi äänitekniikka- ja kameraratkaisut sekä Zoom ja Adobe Connect -järjestelmien tarpeet.

Sovi tapaaminen kanssani, niin katsotaan teidän tarpeita tarkemmin

Muista myös lisätä Miska kontakteihisi LinkedInissä

MISKA RIEKKINEN


Asiantuntija:

striimaus, verkkokokoukset, webinaarit, ääni- ja kameratekniikka,

Adobe Connect ja Zoom


miska@ilonait.fi

+358 400 905 273

127 katselukertaa0 kommenttia